Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava od prije četiri godine

Žena na čijem su se statusu pojavili Ivoševićevi antisemitski komentari: "Bojanova neprimjerena reakcija bila je isprovocirana vrijeđanjem njega i hrvatskog naroda"

Bojan Ivošević
Bojan Ivošević Foto: DNEVNIK.hr
Nakon medijskih napisa o raspravi u kojoj je sudjelovao kandidat za zamjenika gradonačelnika Bojan Ivošević, o svemu se očitovala Hana Lilić Prodanović. Navodi kako je Ivoševićeva reakcija bila isprovocirana.

Hana Lilić Prodanović na Facebooku je objavila kako je u medijima korišten screenshot komentara izvučen iz rasprave vođene 2017. godine, a kojim se kandidata za zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića optužuje za antisemitizam, a da nigdje nije vidljiv kontekst cijele rasprave.

Upravo na njezinu profilu na Facebooku vodila se spomenuta rasprava, u petak ujutro na Facebooku je objavila sljedeće:

"Ne mogu vjerovati da je moj status iz 2017. bio dio najgledanijeg Dnevnika na nacionalnoj televiziji. Nova TV je u svom programu pustila priču o mom statusu na Facebooku zbog komentara koji su bili ispod njega, a koji sam izbrisala tog istog dana.

 Želim informirati javnost da je istina da je Bojanova neprimjerena reakcija bila isprovocirana vrijeđanjem njega i hrvatskog naroda kako je odgovoran za genocid uz poruke da je prosječni Hrvat 'ustaša i seljačina'.

Svi koji me znaju upoznati su s mojim proizraelskim stavovima te mogu potvrditi da Bojan nikad nije izražavao antisemitske stavove, a da jedini put kad je na tu temu nešto ružno rekao je bilo kad je vrijeđan cijeli hrvatski narod".

Naime, u ovoj kampanji iz biografije nekih kandidata isplivali su nimalo pohvalni detalji. Nakon što se pojavila snimka na kojoj Ivica Puljak pjeva ustaške pjesme, Bojan Ivošević, kandidat za dogradonačelnika Splita na Puljkovoj listi, zgrozio je javnost svojim antisemitskim objavama na društvenim mrežama.

HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Vice Mihanović na izvanrednoj presici u petak poručio je da je zaprepašten tim događajem.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene