Hrvatska diplomacija okupila se u Zagrebu. U iduća dva dana brusit će smjernice vanjske politike. Najvažnija zadaća - dobro pripremiti Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.

Galerija


Posebno upozorenje svim veleposlanicima stiglo je zbog incidenta s diplomatkinjom Elizabetom Mađarević. Njezina stajališta odjeknula su i izvan Hrvatske, a taj je diplomatski skandal bio jedna od tema današnjeg skupa. Upozoreno je da se mora više paziti što rade zaposlenici veleposlanstava.

Vezani članci Tvrtko Pleić, Marija, Blaženka Jurčić i Stjepan Perić Što građani misle o prepucavanju Milanovića i Plenkovića? "Nemam djetetu dati za bolje cipele, a oni se svađaju", "Da smo u razredu, zvali bismo njihove roditelje" Milorad Pupovac i Vladimir Bilek Završio sastanak Plenkovića i manjina, Bilek otkrio: "Predložit ćemo ime za potpredsjednika Vlade, a to neću biti ja ni Milorad Pupovac"

"Kao šefovi misija bacite oko malo na ono što vam rade u vremenu opće otvorene komunikacije suradnici na društvenim mrežama jer ovakve stvari dobivaju negativan odjek i bespotrebno imamo određenu štetu na ugled i države i same službe", rekao je premijer Andrej Plenković.

Upozorenje je uputio i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. "Tamo nitko nije privatno. Diplomati ste 24 sata", kaže Gordan Grlić Radman.