Hrvatska diplomacija okupila se u Zagrebu. U iduća dva dana brusit će smjernice vanjske politike. Najvažnija zadaća - dobro pripremiti Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.

Galerija


Posebno upozorenje svim veleposlanicima stiglo je zbog incidenta s diplomatkinjom Elizabetom Mađarević. Njezina stajališta odjeknula su i izvan Hrvatske, a taj je diplomatski skandal bio jedna od tema današnjeg skupa. Upozoreno je da se mora više paziti što rade zaposlenici veleposlanstava.

Vezani članci Angela Merkel i Andrej Plenković - 3 Andrej Plenković se u Berlinu sastao s Angelom Merkel: "Njemačka vidi Hrvatsku kao dio trokuta" Ivana Petrović Ivana Petrović analizira sastanak Plenkovića i Merkel: "Glavne teme bit će klima, Zapadni Balkan i gospodarstvo"

"Kao šefovi misija bacite oko malo na ono što vam rade u vremenu opće otvorene komunikacije suradnici na društvenim mrežama jer ovakve stvari dobivaju negativan odjek i bespotrebno imamo određenu štetu na ugled i države i same službe", rekao je premijer Andrej Plenković.

Upozorenje je uputio i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. "Tamo nitko nije privatno. Diplomati ste 24 sata", kaže Gordan Grlić Radman.