Elizabeta Mađarević (Foto: Dnevnik.hr)
Elizabeta Mađarević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ugledni BBC još se jednom raspisao o Hrvatskoj, nažalost ponovno u negativnom kontekstu


Nakon što nedavno objavio reportažu o postupanju hrvatske policije prema migrantima, BBC sada piše o aferi hrvatske diplomatkinje u Berlinu, Elizabete Mađerević.

Vezani članci Crveni Križ Strava blizu Libanona: Potonuo brod sa 60 ljudi Predsjednica je posjetila graničnu policiju (Foto: Kristina Štedul Fabac7Pixsell) BBC u reportaži o hrvatskoj policiji i migrantima: "Tukli su me. Rekao sam im da sam maloljetan, ali oni su tukli još jače"

U članku pod naslovom "Hrvatska diplomatkinja suspendirana zbog komentara o bijeloj Europi", BBC javlja kako je prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu optužena za narušuvanje ugleda zemlje nakon što je na Facebooku objqavila komentare o idličnim slikama naše obale predstavljajući je "čistom i autentičnom kao što je to prije 30 godina bila i cijela Europa".

"Incident je osramotio Hrvatsku koja se Europskoj uniji pridružila 2013. i sljedeće godine preuzima predsjedanje EU", piše BBC. 

BBC navodi i kako je Mađerević suspendirana te citira reakcije ministra vanjskih poslova i predsjednice.

U članku podsjećaju i kako je hrvatska policija posljednjih mjeseci na udaru kritika zbog postupanja prema migrantima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju