Arhiva, premijer Andrej Plenković i Želimir Puljić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Arhiva, premijer Andrej Plenković i Želimir Puljić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je uputio božićne čestitke zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupu Želimiru Puljiću.


U čestitki kardinalu Josipu Bozaniću, premjer Andrej Plenković istaknuo je važnost ustrajanja u buđenju samopoštovanja i pouzdanja u narodu i domovini.

Vezani članci Izjava premijera Andreja Plenkovića Uži kabinet nastavlja brusiti nove mjere, hoće li se zatvoriti kafići? Premijer Plenković izbjegao novinarska pitanja Zoran Milanović Milanović: "Ako treba cijepit ću se prvi, mislim da bi se svi trebali cijepiti. Sutra se zatvaraju lokali, to je trebalo i ranije"

"S radošću dočekujemo blagdan Kristovog rođenja, vrijeme kada smo na poseban način u mislima s najpotrebitijima diljem naše domovine, sa željom da nastavimo raditi na dobrobiti svih hrvatskih ljudi. Ustrajat ćemo u našim naporima da probudimo samopoštovanje i pouzdanje u narodu i domovini te da ojačamo univerzalne ljudske i kršćanske vrijednosti", napisao je Plenković u čestitki.

Kardinalu Bozaniću, svim svećenicima, redovnicama, redovnicima te svim katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije i cijeloga hrvatskog naroda poželio je čestit Božić i blagoslovljenu novu 2018. godinu.

Predsjednik Vlade je u čestitki predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije Želimiru Puljiću napisao kako se uzda u njegovu potporu u nastojanjima za postizanje boljitka hrvatskih ljudi.

"Dočekujući s radošću najveći obiteljski blagdan uzdamo se u Vaše molitve s nadom da nam Novorođeni podari snage u ostvarivanju odgovornih zadaća koje su pred nama u službi čovjeku i njegovu dobru. Nadamo se Vašoj potpori našim nastojanjima u postizanju boljitka za hrvatske ljude baštineći našu kršćansku tradiciju", stoji u čestitki premijera Plenkovića nadbiskupu Puljiću. (Hina)