Obavijesti Video Pretražite Navigacija
premijer o koaliciji

Plenković o pružanju ruke Pupovcu: "Nisam ruku ni povukao. Hoću da svi Srbi koji žive u Hrvatskoj imaju struju i vodu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Plenković komentirao je situaciju s Uljanikom, stanje u koaliciji, no razvoj događaja u vezi s mogućom optužnicom protiv ministrice Gabrijele Žalac koja je skrivila prometnu nesreću u Vinkovcima nije htio komentirati.

Problemi i pitanje rješenja problema Uljanika i dalje su neizvjesni, a novinare je zanimalo postoji li problem između ministara Darka Horvata i Zdravka Marića, koji po rješenju tog pitanja nisu jedinstveni.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti''

"Nema problema između ministara, ima samo obazriv, postupan i temeljit pristup rješenju problema Uljanika", poručio je premijer Plenković.

"Mi moramo donositi odluke koje su odgovorne prema hrvatskim poreznim obveznicima i kontinuitetu brodogradnje", poručio je premijer.

Plenković je naglasio kako se ne može raditi kao što se to radilo prije.

Na pitanje hoće li se doznati što će biti s Uljanikom do petka, Plenković kaže da neće.

"Neće se danas znati. Nema nečeg dramatičnog, to nisu odluke koje se donose preko koljena", kaže premijer.

Na pitanje o novoj projekciji novca koji je potreban za restrukturiranje Uljanika, premijer odgovara oprezno.

"Prije godinu dana kad smo imali drugog strateškog partnera brojevi su mi bili upola manji. Zato smo morali napraviti novu procjenu", rekao je.

Podsjetimo, gostujući u Dnevniku Nove TV, ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je kako ta projekcija iznosi između 930 mmilijuna eura i 1,4 milijarde eura.

Premijer Plenković na upit o eventualnom novom zaduživanju kaže da se to neće dogoditi.

"Ne. Ne trošimo više od onog što imamo. Svako novo veliko izlaganje razmontira sve ono što smo radili protekle dvije godine. Nije mi svejedno da mi odnekud dođe nova milijarda koju moramo odnekud financirati", poručuje premijer.

O Žalac i mogućoj optužnici DORH-a

Na upit o tome hoće li ministrica Gabrijela Žalac dati ostavku ako DORH protiv nje podigne optužnicu za prometnu nesreću u Vinkovcima u kojoj je ozlijeđena djevojčica (10), premijer nije dao konkretan komentar.

"Ne mogu špekulirati što će DORH napraviti", rekao je.

O Pupovcu i koaliciji

Na upit hoće li pružiti ruku Miloradu Pupovcu, koji je svime samo ne direktnom izjavom dao naslutiti da bi mogao napustiti vladajuću koaliciju, premijer kaže da je nikad nije ni povukao.

"Nisam ja ruku niti pustio. Pričekat ću susret s gospodinom Pupovcem i kolegama iz SDSS-a. Moja ambicija 2016. godine bila je da se smanji polarizacija u društvu, koja je 2015. bila prevelika", ističe Plenković.

"Hoću da Srbi koji žive u Hrvatskoj, i žive na ratom razrušenom području, dobiju i struju i vodu", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene