Policija je podigla kaznenu prijavu protiv župana Alojza Tomaševića.


Policija je podigla kaznenu prijavu protiv župana Požeško-slavonske županije Alojza Tomaševića zbog nanošenja tjelesne ozljede temeljem Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

"Nasilnički se ponašao prema supruzi"

Vezani članci Alojz Tomašević (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Tomašević se nije pojavio na ročištu: "Ovo prelazi granicu ukusa. Ako ne dođe sljedeći put, dovest će ga policija" Andrej Plenković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Premijer se oglasio oko posljednjeg gafa ministrice Murganić: "Njena izjava nije bila najsretnija, naprotiv"

"Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege koji se sumnjiči da se 2. listopada 2017. godine, u večernjim satima, nasilnički ponašao prema 56-godišnjoj supruzi zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava za kazneno djelo „Tjelesna ozljeda“ iz čl. 117. st. 2. Kaznenog zakona te optužni prijedlog iz čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Također mu je oduzeta puška za koju posjeduje oružani list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju.

"Izdana mjera zabrane približavanja žrtvi"

Napominjemo da je policija izrekla 56-godišnjaku zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana", poručuju iz PU požeško-slavonske.

Podsjetimo, župan Alojz Tomašević jučer se oglasio oko navoda supruge da ju je fizički zlostavljao.

U priopćenju priznaje da problemi u njegovu braku postoje, ali da su bile "isključivo verbalnog karaktera", a za optužbe svoje supruge kaže da su se pretvorile u 'masovno širenje dezinformacija'.

Inzistira da nije nasilnik te da svoju suprugu nije udario, a za optužbe na svoj račun proziva i političke protivnike.