Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekord?

Nećete vjerovati koliko su čekali na GRAĐEVINSKU DOZVOLU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novootvorena tvornica poznate marke ženske obuće iz Preloga traži radnike. Do proljeća iduće godine trebaju pronaći još 200-tinjak radnika kako bi mogli izbaciti prvu liniju cipela. Posla će biti i za visokoobrazovane jer se osim proizvodnog pogona planira razvojno tehnološki centar. Sveukupno 500 radnika.

Sandra Majerić je nakon 20 godina ostavila posao trgovca i vratila se onom za koji se školovala. Jedna je od 54 radnika u novoj tvornici cipela u Prelogu. 'Sigurnost i stabilnost, a danas je to sigurno jako važno', kazala je Sandra.

Pročitajte i ovo Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

Do kraja godine zaposlit će još 90 ljudi, a zatim još toliko do sljedećeg proljeća. 'Kako bi u jednoj smjeni sa 250 ljudi mogli proizvoditi tisuću pari visokokvalitetne modne obuće', kazao je direktor Bojan Režonja.

>> Evo od čega je jedan hrvatski poduzetnik stvorio uspješan posao

Osim proizvodnje planiraju i razvojno tehnološki centar pa će biti radnih mjesta i za visokoobrazovane obućare poput Nives Lovrenčić. 'Imam završeni fakultet za modelara, tehničkog modelara tako da imam dogovor da ću kasnije, ako bude sve u redu, prijeći na posao modeliranja i u razvoj', kazala je.

Zapošljavanja će biti još. 'Nama trebaju i kreativni ljudi, tehničari, tehnolozi,majstori, koji bi u budućnosti trebali voditi ovu tvornicu', dodao je Režonja. Hvale grad i županiju zbog uklanjanja birokratskih prepreka. To je jedan od razloga zašto u dvije poslovne zone u malom Prelogu radi čak tridesetak tvrtki s oko 2.300 radnika.

'Oni su dobili građevinsku dozvolu za rekordnih 19 dana tako da tu nije bilo nikakvih problema, a isto tako bilo koji investitor koji dođe kod nas mi ćemo se isto tako potruditi', kazao je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek. Prvog travnja sljedeće godine iz tvornice bi trebala izaći prva gotova cipela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene