Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Petrović

Treba li nama u Hrvatskoj neka nova renesansa?

Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Koprivnici je počeo renesansni festival koji evocira jedno od najkreativnijih razdoblja u povijesti.

Razdoblja razvoja samopouzdanja i samosvijesti, slobodnog izbora uzora, pa samim tim i procvata u kulturi umjetnosti znanosti trgovini obrtništvu. Renesansa u prijevodu preporod se najviše percipira kroz Leonarda, Michelangelo i Rafaela.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Petrović Pregled tjedna Ivane Petrović Uspjeh kampanje cijepljenja neće ovisiti o medijima nego o jasnoj komunikaciji struke, Stožera i Vlade Pregled tjedna Ivane Petrović Pregled tjedna Ivane Petrović Radovi na zagrebačkoj Katedrali: Možda su osakaćeni tornjevi metafora stanja u kojem nas je ošamarila zaraza

Kad uzmemo u obzir da je to bilo razdoblje ekspanzije kritičke misli, neminovno je pitati se treba li nama u Hrvatskoj neka nova naša renesansa. Kritička misao je eutanazirana. Postoji samo koloplet laži i poluistina. Iliti kolokvijalno-spinova.

Kritička misao u istini je nužna za tu renesansu. Koju bi prije svega trebao nositi novi posve izmijenjen izborni zakon. Koji bi probio beton u stvari jedne te iste kaste koja se u nas smjenjuje na vlasti. I koja više nije zdrava već bolesna od korupcije i jalovih kompromisa - što se vidi iz aviona.

I propustiti prema vrhu političkog odlučivanja nove ljude koji bi donijeli nove drugačije ideje. Ideje kao srži politike u nas gotovo i nema. A kad nema ideje, nema ni smjernice. A kad nema smjernice nema ni odluke. A kad nema odluka nema ni strukture prioriteta. Pa bi tako za Noršić selo renesansa bila da dobiju tekuću vodu. U 21 stoljeću.

Cijeli pregled tjedna možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene