Mostov politički dramolet komentirao je analitičar profesor Tihomir Cipek. Smatra da se tu radi vrsti političkih igara prije lokalnih izbora.


Kako gledate na ovu situaciju gdje ministar uprave prijeti ostavkom zbog izjave saborskog zastupnika?

Mislim da se tu zapravo radi o jednoj vrsti političkih igara prije lokalnih izbora. Bilo bi dobro da ministri daju ostavke, ali zbog pravih razloga. Ovo je tako jedan sporedni marginalni razlog koji ne zaslužuje da se od toga radi predstave. Ali, predstavlja je napravljena, lokalni izbori se približavaju, napetost između Mosta i HDZ-a rastu.

Vezani članci Zlatko Canjuga - 5 Njihove političke polemike bile su legendarne, a evo što Zlatko Canjuga danas kaže o Milanu Bandiću Oporba napušta zgradu Sabora Odbijene oporbene inicijative o radu Stožera tijekom krize, osnivanju istražnog povjerenstva...

Most nekako koristi svaku priliku da zaobiđe HDZ i da ispadne stjegonoša morala u Hrvatskoj, a vidjet ćemo koliko će se dugo vijati taj njihov moralni stijeg.

Činjenica je ipak da su svi ovi potezi bili dogovoreni na razini Vlade, a jedan saborski zastupnik je tako istupio? Je li ovo problem HDZ i Mosta ili je ovo problem HDZ-a?

Ja bi rekao da je to problem HDZ-a i Mosta. Očito je da se u toj koalicija neprestano pojavljuju neke trzavice, a ako se pojavljuju očito je da neke stvari nisu dogovorene.

Mnogo ste puta spomenuli lokalne izbore, Mostu su lokalni izbori iznimno važni, ali sada imaju vidljivost na državnoj razini, iskorištavaju li oni sad tu svoju funkciju izvršne vlasti kako bi dobili neke bodove uoči lokalnih izbora?

Pa naravno, logično je u potpunosti da iskorištavaju tu svoju vidljivost na nacionalnoj razini da bi dobili neke poene na lokalnoj razini to je potpuno logično bilo bi čudno kada to tako ne bi bilo. Sad treba vidjeti hoće li se ti odnosi na lokalnoj i nacionalnoj razini reflektirati na odnose HDZ-a i Mosta.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr