Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Analitičar o Kovačičevoj prijetnji ostavkom

Cipek: Most želi ispasti stjegonoša morala, to je politička igra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostov politički dramolet komentirao je analitičar profesor Tihomir Cipek. Smatra da se tu radi vrsti političkih igara prije lokalnih izbora.

Kako gledate na ovu situaciju gdje ministar uprave prijeti ostavkom zbog izjave saborskog zastupnika?

Pročitajte i ovo Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu" Božo Petrov, Nikola Grmoja, Marin Miletić Bez konkurencije Vladajući se obrušili na Most: "Nude se lijevoj koaliciji, njihov je jedini program rušiti HDZ"

Mislim da se tu zapravo radi o jednoj vrsti političkih igara prije lokalnih izbora. Bilo bi dobro da ministri daju ostavke, ali zbog pravih razloga. Ovo je tako jedan sporedni marginalni razlog koji ne zaslužuje da se od toga radi predstave. Ali, predstavlja je napravljena, lokalni izbori se približavaju, napetost između Mosta i HDZ-a rastu.

Most nekako koristi svaku priliku da zaobiđe HDZ i da ispadne stjegonoša morala u Hrvatskoj, a vidjet ćemo koliko će se dugo vijati taj njihov moralni stijeg.

Činjenica je ipak da su svi ovi potezi bili dogovoreni na razini Vlade, a jedan saborski zastupnik je tako istupio? Je li ovo problem HDZ i Mosta ili je ovo problem HDZ-a?

Ja bi rekao da je to problem HDZ-a i Mosta. Očito je da se u toj koalicija neprestano pojavljuju neke trzavice, a ako se pojavljuju očito je da neke stvari nisu dogovorene.

Mnogo ste puta spomenuli lokalne izbore, Mostu su lokalni izbori iznimno važni, ali sada imaju vidljivost na državnoj razini, iskorištavaju li oni sad tu svoju funkciju izvršne vlasti kako bi dobili neke bodove uoči lokalnih izbora?

Pa naravno, logično je u potpunosti da iskorištavaju tu svoju vidljivost na nacionalnoj razini da bi dobili neke poene na lokalnoj razini to je potpuno logično bilo bi čudno kada to tako ne bi bilo. Sad treba vidjeti hoće li se ti odnosi na lokalnoj i nacionalnoj razini reflektirati na odnose HDZ-a i Mosta.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene