Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HOK se oglasio

I odvjetnička komora kaznila predsjednika: Josipu Šurjaku oduzeto pravo bavljenja odvjetništvom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska odvjetnička komora ogradila se od navedenih kriminalnih radnji njezina predsjednika Josipa Šurjaka i oduzela mu pravo obavljanja odvjetničke djelatnosti.

Hrvatska odvjetnička komora službeno je priopćila u ponedjeljak kako se ograđuje od predmetne istrage vezane uz njezina predsjednika Josipa Šurjaka. Dodali su i da mu, sukladno odredbama Zakona o odvjetništvu, obustavlja pravo bavljenja odvjetništvom u RH. Cijelo priopćenje pročitajte u nastavku.

"U odnosu na istragu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta kojom je obuhvaćen i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak, Hrvatska odvjetnička komora želi istaknuti da navedena istraga nije vezana uz djelovanje Hrvatske odvjetničke komore i njenih tijela, niti je Hrvatska odvjetnička komora na bilo koji način obuhvaćena predmetnom istragom, što je vidljivo iz službenog priopćenja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", stoji na početku.

"Osim toga iz priopćenja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je razvidno da se predmetna istraga protiv Josipa Šurjaka odnosi na radnje koje nisu poduzete u obavljanju odvjetničke službe već u obavljanju poslovnih aktivnosti izvan odvjetništva i izvan djelovanja Josipa Šurjaka kao predsjednika Hrvatske odvjetničke komore."

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Sloveniji O vrućoj temi Plenković: "Ovo je dokaz da funkcionira pravna država. Čestitam svima"

"Hrvatska odvjetnička komora je dana 29. kolovoza 2022. godine, nakon primitka obavijesti Županijskog suda u Zagrebu o tome da je 28. kolovoza 2022. Josipu Šurjaku određen istražni zatvor, sukladno odredbama Zakona o odvjetništvu i Statuta Hrvatske odvjetničke komore donijela rješenje kojim se odvjetniku Josipu Šurjaku obustavlja pravo na obavljanje odvjetništva", naveli su.

"O vođenju predmetnog kaznenog postupka obaviještena su disciplinska tijela Hrvatske odvjetničke komore, radi pokretanja disciplinskog postupka protiv odvjetnika Josipa Šurjaka, zbog osnovane sumnje u počinjenje teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva iz članka 96. točke 2. Statuta Hrvatske odvjetničke komore."

"Hrvatska odvjetnička komora nastavlja redovito obavljati svoje Zakonom o odvjetništvu i Statutom Hrvatske odvjetničke komore propisane aktivnosti te će isto tako poduzeti i druge odgovarajuće radnje vezane uz novonastalu situaciju", stoji na kraju priopćenja HOK-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene