Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovarao na pitanja novinara

Milanović rafalno: "Taj Plenkovićev glodavac koji je odjednom počeo nešto raditi za novac... Ako je zaista imao kokain kod sebe, trebalo ga je uhititi"

Aktualno Galerija Otkrivanje spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima - 1 Otkrivanje spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Otkrivanje spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima - 2 Otkrivanje spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Otkrivanje spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima - 3 Otkrivanje spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović Galerija 1/4 >>
Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na otkrivanju spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima. Nakon otkrivanja spomenika, Milanović daje izjavu za medije.

Milanović je na upit novinara komentirao govor saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

"Taj Plenkovićev glodavac koji je odjednom počeo nešto raditi za novac, to nije posao saborskih zastupnika, to treba ispitati, to je sumnjivo. Zašto se okomio na mene, nije mi to problem, ali doći u Sabor i reći da imaš pola kile kokaina, a nije uhapšen… Štiti ga imunitet, ali to je teško kazneno djelo", kazao je.

"Trebalo ga je privesti i optužiti za raspačavanje teških narkotika i ispitati okolnosto tog slučaja, ako je zaista imao kokain kod sebe. Ako nije - trebalo ga je u ludnicu strpati. A ništa se nije dogodilo", rekao je Milanović.

"Zekanovića, koji je sam priznao da je počinio kazneno djelo, hodao je po Saboru sa značajnijom dozom narkotika… Da sam bio tamo, možda bih se poslužio, ali nisam bio, bio sam u Rovišću. Zašto Zekanović nije priveden? Imunitet štiti od saobraćajke, HDZ-ovskog lopovluka, ali ovo je ozbiljno kazneno djelo. Njega treba u ludnicu stavit. Taj mali je lopov, o tome ćemo još razgovarati", dodao je Milanović.

O ministru vanjskih poslova

Nije poštedio ni ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je rekao da se mora crvenjeti zbog Milanovićevih izjava.

"On je rumeni seoski đilkoš, nema se on zbog čega crveniti. Neka se crveni zbog kriminala i lopovluka u svojoj stranci. Zbog toga se crveni? Radosno hoda poljem pjesnik i citira Jesenjina, tko je rusofil, on ili ja?", pitao je Milanović.

O ulasku Finske i Švedske u NATO

Navodi da mu je švedska ministrica vanjskih poslova bila prijateljica.

"Znamo se sto godina. Sorry, ja sam hrvatski Predsjednik. Plenković je jučer bio nejasan. Očekivao sam da kaže kako je predsjednik Republike ili potpuno poludio, ili je trebao reći da se u biti slažem sa mnom. Tipična kukavica, to su tipične udbaške smicalice. I onda je danas pustio Zekanovića, herojskog zeca, Rumenigea...", kazao je.

Komentirao je i stanje u BiH. "Znam što sam rekao. Hrvatska prva, ne Amerika. Mi smo predmet omalovažavanja, kako da kažem da imamo potrebe, da smo saveznici? Ili će Zapad natjerati Izetbegovića da se usvoji civilizirano rješenje u skladu s Daytonom koje će onemogućiti da se Hrvatima kradu glasovi ili će visoki predstavnik za BiH, čovjek koji je nelegalno ondje došao, nije ga izabralo Vijeće sigurnosti, ali upliće se u sve, a odjednom nema što reći o izbornom zakonu u BiH - neka on to napravi", kazao je Milanović.

"BiH nije moja izborna zona, ali to su hrvatski interesi i kad netko kaže da to treba odvojiti jedno od drugog, onda njega i slične treba odvojiti od hrvatskog naroda", dodao je.

"Plenković je član Pučke stranke, i neka mu kaže da to provede. Ja ću učiniti sve da se u Hrvatskom saboru pristup u NATO tim državama ne realizira", kazao je Milanović. 

Nema ništa protiv, ali...

Navodi da nema ništa protiv Finske i Švedske koje žele u NATO već protiv onih koji nama mogu pomoći, ali to ne žele.

"Ali čim nama treba pomoći, nema ih. Prije toga ćemo mi učiniti sve da naši vitalni interesi dođu na red. Ako ne žele ući u NATO, onda ništa", kazao je Milanović i dodao da ga je prije tjedan dana trebao zvati finski kolega kako bi lobirao, no on je poziv odgodio.

"Ja ovo radim nerado, ali nemam izbora. Što zbog bezobrazluka i lopovluka pojedinih političkih elita u Sarajevu, kao i drskosti međunarodnih pregovarača, moram zaštititi ljude. Ako će me zbog toga proglasiti šovinistom - fućka mi se. Hrvatski narod je moj narod. Ovo je država u kojoj treba biti svima dobro", dodao je Milanović.

Otkriven spomenik žrtvama Holokausta i ustaškog režima

Povodom Dana stradanja i junaštva židovskog naroda (Jom hašoa), gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, zajedno s Olegom Mandićem, preživjelim zatočenikom koncentracijskog logora u Auschwitzu, otkrili su spomenik žrtvama Holokausta i ustaškog režima.

Među uzvanicima, svečanosti otkrivanja spomenika nazočili su preživjeli zatočenici logora, predsjednik Republike Zoran Milanović, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Krunoslav Katičić, predstavnici vjerskih zajednica, predstavnici nacionalnih manjina te predstavnici diplomatskog zbora i civilnog društva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene