Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hdz-ovci u bojkotu

Milanović u Rovišću: "Ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu, jači si i neovisniji"

Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.HR Predsjednik Milanović u Rovišću Predsjednik Milanović u Rovišću Foto: DNEVNIK.HR +0 Zoran Milanović Galerija 1/3 >>
Predsjednik Zoran Milanović boravi u Rovišću. Zbog njegova posjeta Rovišću, povodom Dana općine, svoj dolazak su otkazala dvojica HDZ-ovaca.

Predsjednik Zoran Milanović u posjetu je Rovišću povodom Dana općine. Došao je na poziv načelnika Rovišća Slavka Prišćana iz HDZ-a. Zbog Milanovićeva dolaska, svoj dolazak je otkazao bjelovarsko- bilogorski župan Marko Marušić koji se tamo trebao pojaviti kao župan, ali i kao izaslanik predsjednika Vlade.

Saborski zastupnik Miro Totgergeli (HDZ) također je otkazao svoj dolazak. On je tamo treba biti kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Prišćan je pak kazao da ta općina svake godine poziva predsjednika Republike i druge visoke dužnosnike na proslavu Dana općine, no ovo je prvi puta da se predsjednik odazvao. Dodao je i da je poziv upućen prije nego što je predsjednik Milanović "izvrijeđao HDZ" te da ga "vjerojatno ne bi pozvao nakon tog incidenta".

U Rovišću je u prvom krugu predsjedničkih izbora pobijedio Miroslav Škoro, dok je u drugom krugu najviše glasova u tom mjestu osvojila Kolinda Grabar-Kitarović. 

Predsjednik Milanović zahvalio je Rovišću na pozivu povodom Dana Općine. U svom govoru osvrnuo se na proračun općine te istaknuo  uspjehe općine. "Podignuti proračun je vrlo teško i kada sam vidio zgradu Općine, pitao sam tko je platio, vi ste rekli EU i to je dobro", kazao je Milanović u govoru. 

Govorio je o koristima ulaska u EU i izvlačenju novca iz EU fondova. 

"Hrvatska igra po pravilima koja se određuju negdje drugdje i to je svijet kojemu se moramo prilagoditi", kazao je. 

"Zato vas u tome želim pohvaliti, ne pohvaliti, jer nisam učitelj, ali ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu jači si i neovisniji, znate o čemu govorim, prema tome samo naprijed", naglasio je Milanović.

"Pozvani ste na Pantovčak kad god hoćete ako imate vremena", izjavio je predsjednik u govoru. 

Otkrivanje spomenika 

Predsjednik će nakon Rovišća prisustvovati otkrivanju Spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima povodom obilježavanja Dana stradanja i junaštva židovskog naroda – Jom Hašoa.

Nagađa se da bi mogao dati izjavu i komentirati aktualna događanja, među ostalim i Plenkovićevu rekonstrukciju Vlade. 

Mogao bi komentirati i najnoviju izjavu ministra Radmana koji je u srijedu kazao da se Hrvatska mora stidjeti zbog njegovih izjava. 

Također, mogao bi komentirati potez nezavisnog zastupnika Zekanovića koji je opet aludirao na to da se predsjednik drogira. 

Nezavisni zastupnik Hrvoje Zekanović u srijedu je sa saborske govornice, pokazujući vrećicu s bijelim prahom za koju je kazao da ju je "pronašao šetajući po Pantovčaku", pozvao MUP i ministra Davora Božinovića da to istraže.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene