Predsjednik Milanović je kod spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari položio vijenac i zapalio svijeću. Uz njega su bili načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Hranj i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata umirovljeni general pukovnik Mareković.

Galerija


Predsjednik Republike Zoran Milanović odao je počast žrtvi Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Vezani članci Ilustracija Kako im vjerovati? Prije nekoliko dana hvalili su se da smo među najboljima u Europi, a nakon Vukovara najavljuju strože mjere! Kolona sjećanja snimljena dronom - 4 Ovako je kolona sjećanja izgledala iz zraka: ''Jednostavno nisam mogao ne doći''

Uz Predsjednika Republike bili su načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata umirovljeni general pukovnik Marijan Mareković.

Izaslanik Predsjednika Republike Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost odao je počast stradalim braniteljima i civilima Škabrnje polaganjem vijenaca ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima na Groblju sv. Luke u Škabrnji povodom obilježavanja 29. obljetnice stradanja Škabrnje, priopćeno je iz Ureda predsjednika. 

Ranije je na pitanje hoće li ići u Vukovar Milanović novinarima rekao kako mu je sporno što su donesene posebne mjere za Kolonu sjećanja. "Ispast ćemo budale", poručio je i rekao je i kako Kolona ima smisla ako je u njoj mnoštvo ljudi, a ne njih 500.

''Ali ako ih je 5000 ili 10.000, to je opasno, za to netko snosi odgovornost'', poručio je.