Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražit će podršku građana na referendumu

Josipović: Reforme koje nudim nitko dosad u Hrvatskoj nije imao hrabrosti provesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Ivo Josipović poručio je u subotu kako su ustavne promjene koje nudi velike i ozbiljne, izrazivši nadu da će ih podržati i stranke, posebno one koje će biti na vlasti, jer će u suprotnom za te reforme, 'koje nitko dosad nije imao hrabrosti provesti', tražiti povjerenje građana na referendumu.

'Promjene su velike i ozbiljne. Sadašnji neki parametri Ustava jesu opstrukcija ponuđenim reformama. Stoga to moramo mijenjati. Stranke će se, siguran sam, pogotovo one koje će imati vlast odlučiti za moje reforme koje nitko dosad u Hrvatskoj nije imao hrabrosti provesti. U konačnici, ako stranke ne budu htjele reforme i ako budu čuvale svoje male sinekurice za svoje lokalne dužnosnike, tražit ću podršku građana', istaknuo je Ivo Josipović za predizbornog posjeta Koprivnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UŽIVO na Novoj TV i na Dnevnik.hr 'Sve možemo večeras očekivati i miran razgovor i žustru raspravu' Slika nije dostupna UŽIVO na Novoj TV Mislav Bago na ekranima diljem svijeta

Najavio je kako, u slučaju da ne dobije potporu najvećih stranaka za svoj prijedlog promjena Ustava, kani animirati nevladine organizacije i one političke stranke koje su za promjene te će tražiti ustavni referendum.

'To sadašnji Ustav dopušta i siguran sam da će većina građana, čak i oni koji možda danas naginju svoj glas dati Kolindi Grabar Kitarović, podržati te reforme', rekao je i dodao kako HDZ-ova predsjednička kandidatkinja očito nije spremna na takve reforme, 'jer da jest, imala bi ih u programu'.

Josipović je u svom 15-minutnom govoru pred svojim simpatizerima te članovima stranaka koje ga podržavaju govorio i o potrebi regionalizacije, koju je označio kao jednu od važnijih reformi koje najavljuje.

'Moja protukandidatkinja službeni auto je koristila za privatne svrhe'

'Nema gospodarskog oporavka bez da se promijeni društvena infrastruktura, bez da se Hrvatska učini demokratičnijom, s državnom upravom manjom, racionalnijom, stručnijom i efikasnijom, a pogotovo ne bez rješavanja pitanja skoro 600 jedinica lokalne samouprave koje puno koštaju, a ne ostvaruju rezultate koje bi morale ostvarivati', rekao je.

Nakon obraćanja Josipović je posjetio kulturni klub KKC Pixel, gdje se sastao s mladim Koprivničancima, uglavnom studentima, nakratko s njima popričao te popio kavu u društvu koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak.

Prije Koprivnice posjetio je Novigrad Podravski, a potom krenuo put Sokolovca, Križevaca i Svetog Ivana Žabnog, gdje će završiti posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji. (Hina)

 

 

 


 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene