Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni resursi

'Moja protukandidatkinja službeni auto je koristila za privatne svrhe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualni predsjednik i kandidat za drugi mandat na Pantovčaku Ivo Josipović komentirao je korištenje aviona na putu iz Turske, za kojeg su mnogi procijenili da je bilo iracionalno trošenje državnog novca. Sporni let koristila je ministrica Vesna Pusić.

'Sad su vremena u kojima svatko tko je dužnosnik i raspolaže javnim sredstvima mora štedjeti, paziti što radi i učiniti sve da se uštede resursi. Kada je riječ o konkretnom slučaju, osobno ne bih, ako su točni navodi u medijima, ne bih putovao avionom nego bih koristio javni prijevoz', rekao je Josipović.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

Također se osvrnuo na sličan slučaj koji je prije koju godinu također zainteresirao javnost. 'Moja protukandidatkinja službeni auto je koristila za privatne svrhe, za vožnju supruga djece itd. Duga je lista, ako je bilo zlouporaba, onih koji bi trebali vratiti novce', zaključio je.

Pusić: Povratak iz Ankare vladinim avionom bio je najekonomičniji

Podsjetimo, Pusić je 19. prosinca u Ankaru putovala redovitim zrakoplovnim letom, a vratila se Vladinim zrakoplovom kojeg je pozvala da dođe po nju i troje suradnika.

Prema nekim procjenama u medijima, to je proračun koštalo 120 tisuća kuna, odnosno 100 tisuća više nego da je izaslanstvo prespavalo u Ankari i ponovno se vratilo redovitim letom.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u petak kako je njezin povratak Vladinim avionom iz Ankare s nedavnog službenog posjeta bila najekonomičnija odluka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene