Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Progovorio ubojica vlastite djece!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije dva tjedna, nakon 12 godina provedenih u Lepoglavi, na slobodu je pušten Branimir Kušen koji je 1987. i 1989. sa suprugom Jasenkom ubio svoju novorođenu djecu. U emisiji '10 do 8' dao je ekskluzivan intervju o zločinu koji je počinio i posljedicama koje zbog njega snosi.

Supružnici Branimir i Jasenka Kušen živjeli su u siromaštvu. Oboje su bili skloni alkoholu, pa su im socijalni radnici oduzeli dvoje djece i preporučili im da više ne šire obitelj. Ali oni su ipak dobili još dvoje neželjene djece i ubili ih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crkva protiv prava homoseksualcima na usvajanje djece Slika nije dostupna Srpski kriminalci pljačkaju Hrvatsku i uz pomoć 'branitelja'?

Jedno su zakopali u vrtu iza kuće, a drugo skrili u podrumu. Otkriveni su nakon osam godina. Branimir je osuđen na 12, a Jasenka na 10 godina zatvora.

'Veoma sam se sramio onoga što sam učinio. Drugima sam priznao što sam napravio tek nakon osam godina', rekao je 61-godišnji Branimir.

'Podatak da su kaznu služili u kaznionici, a ne u psihijatrijskoj ustanovi, govori da su djelo počinili svjesno', protumačila je forenzična psihijatrica, Tija Žarković Palijan.

Branimir sada živi u prenoćištu, no većini poznanika nije rekao da je ubio svoju djecu. Nema posao, trenutačno živi od novca koji je zaradio u zatvoru, no njega će uskoro potrošiti. Od tada će financijski ovisiti samo o socijalnoj pomoći. Vjerojatnost da će dobiti posao izuzetno je mala.

'Naše društvo nije senzibilizirano na visoko rizične društvene skupine', objasnila je dr. Palijan.

Postavlja se pitanje, tko brine da se zločin ponovo ne počini.

'Zatvorski sustav prije otpuštanja zatvorenika utvrđuje potrebu zatvorenika za smještaj, financijska sredstva, uspostavu odnosa s obitelji i o tome obavještava Centar za socijalnu skrb koji može, ali i ne mora poslušati njihove savjete. Preko Centra za socijalnu skrb ovoj populacii ne pruža se odgovarajuća zaštita, ali stoga radimo na projektu uspostave probacije u RH', rekla je Marija Josiović iz Uprave za zatvorski sustav.

Cijeli razgovor možete pogledati u video dodatku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene