Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović o uhićenju Brodarca

'Pravosuđe ne smije biti pod ničijim pritiskom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović rekao je kako pravosuđe ne smije biti ni pod čijim pritiskom, pa ni pod pritiskom EU, upitan je li do uhićenja osumnjičenih za ratne zločine, Đure Brodarca, Vlade Milankovića i Drage Bošnjaka, došlo radi pritiska Europske unije.

Siguran sam da su policija, odnosno Državno odvjetništvo primijenjivali zakon, Hrvatska je pravna država, istaknuo je Josipović u izjavi novinarima nakon što je u svom uredu primio izaslanstva 108. brigade Hrvatske vojske iz Slavonskog Broda i 112. brigade Hrvatske vojske iz Zadra.

'Postoji presumpcija nevinosti, pustimo institucije, Državno odvjetništvo i sudove da neovisno od bilo kakvog pritiska obave svoje zadaće', dodao je. Upitan može li bivši premijer Ivo Sanader u Hrvatskoj očekivati pravedno suđenje, Josipović je rekao kako 'može i mora'. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica" Slika nije dostupna LAKŠA PROMETNA NESREĆA Ivo Josipović zabio se autom u ogradu kafića u centru Zagreba

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene