Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović rekao je kako pravosuđe ne smije biti ni pod čijim pritiskom, pa ni pod pritiskom EU, upitan je li do uhićenja osumnjičenih za ratne zločine, Đure Brodarca, Vlade Milankovića i Drage Bošnjaka, došlo radi pritiska Europske unije.


Siguran sam da su policija, odnosno Državno odvjetništvo primijenjivali zakon, Hrvatska je pravna država, istaknuo je Josipović u izjavi novinarima nakon što je u svom uredu primio izaslanstva 108. brigade Hrvatske vojske iz Slavonskog Broda i 112. brigade Hrvatske vojske iz Zadra.

'Postoji presumpcija nevinosti, pustimo institucije, Državno odvjetništvo i sudove da neovisno od bilo kakvog pritiska obave svoje zadaće', dodao je. Upitan može li bivši premijer Ivo Sanader u Hrvatskoj očekivati pravedno suđenje, Josipović je rekao kako 'može i mora'. (Hina)

 

Vezani članci SDP o sprečavanju profiterstva u vrijeme elementarnih nepogoda i epidemija SDP predlaže zakon protiv profiterstva u krizama: ''Građani izloženi zloporabama'' Inauguracija Ive Josipovića Nepredviđene situacije ponekad se događaju i na inauguracijama: ''Nije bilo nikakve zle namjere''