Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne sviđa mi se ovo"

Je li bivši predsjednik lansirao Bartulicu? "Prije nije bio ovakav..."

Stjepo Bartulica i Ivo Josipović, arhiva
Stjepo Bartulica i Ivo Josipović, arhiva Foto: Boris Kovacev/Cropix
Stjepo Bartulica bio je svojedobno bliski suradnik tadašnjeg predsjednika Republike Ive Josipovića.

Za Stjepu (Stephena Nikolu) Bartulicu šira javnost gotovo da nije čula kada ga je Ivo Josipović, tadašnji predsjednik Republike, imenovao za svog povjerenika za vjerske zajednice. Josipovićev potez tada je iznenadio mnoge s obzirom na to da je za predsjednika izabran kao kandidat ljevice, dok je Bartulica i tada imao dijametralno suprotan svjetonazor. 

Pitali smo bivšeg predsjednika osjeća li se zaslužnim što je Bartulicu praktički lansirao u javni život. 

"Nema tu ni trunke moje zasluge jer kad je meni prestao mandat praktički nismo kontaktirali. Ja ga znam na jedan način, a ovo se tek treba rasplesti. Ključ je da on ima dužnost sve pokazati, a tu su i Porezna uprava i Povjerenstvo. Kad oni nešto kažu, onda ću komentirati", rekao nam je Josipović. 

Pročitajte i ovo Konferencija za medije Domovinskog pokreta - 3 Nikola i kriminalci Bartulica se ne javlja nikome iz stranke, Penava traži javnu ispriku: "Okreće nam se želudac, odredi se tko si"

Priznaje da nije zadovoljan s ovim što se u posljednje vrijeme događa oko Bartulice. "Ne sviđa mi se sve ovo. Dok je bio moj povjerenik bio je vrlo korektan čovjek. U puno stvari smo se razlikovali, naravno i po politici, zato sam ga i uzeo. Nisam pripadao tom svijetu, a htio sam biti predsjednik svih građana. Bio je vrlo koristan i korektan. A sad je političar", kaže Josipović

Pročitajte i ovo Domovinski pokret PUHOVSKI ZA DNEVNIK.HR Raskol u Domovinskom pokretu? "Ovakav diletantizam nismo vidjeli još od Pernara i Sinčića"

Imao je potrebu naglasiti jednu stvar. "Ono što je još zanimljivo,  Bartulica je zaista živio ono što je zagovarao, za razliku od nekih drugih koji jedno govore, a drugo žive", rekao je bivši predsjednik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene