Obavijesti Video Pretražite Navigacija
beznačajno djelo

Presuda postala pravomoćna: Oslobođen par koji je uzgajao marihuanu u medicinske svrhe

Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Oslobađajuća presuda za par iz Pule koji uzgaja marihuanu postala je pravomoćna. Županijski sud u Zagrebu odbacio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Puli i naglasio da se očigledno radi o uzgoju indijske konoplje zbog ublažavanja simptoma bolesti optužene iz ovog slučaja.

U svibnju prošle godine sutkinja Općinskog suda u Puli Vera Glasnović donijela je odluku kojom je od krivnje oslobodila izvanbračne supružnike zbog uzgoja marihuane, točnije devet uzgojenih stabljika i nešto maslaca od indijske konoplje, javlja Glas Istre.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović procurili detalji Uhićen glumac Sergej Trifunović Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja"

Sutkinja je odlučila da se radi o beznačajnom djelu te da okrivljeni par nije imao namjeru dalje preprodavati marihuanu. Ta je presuda po odluci Županijskog suda u Zagrebu postala pravomoćna, nakon što je sud odbio žalbu pulskog Općinskog državnog odvjetništva.

Tužiteljstvo je žalbu uložilo zbog povrede Kaznenog zakona i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, naveli su u žalbi i tražili ukidanje presude te da se predmet vrati na ponovno suđenje na sudu prvog stupnja.

Žena je u sudskom postupku objasnila da je marihuanu uzgajala kako bi joj konzumacija olakšala bolove koje trpi zbog bolesti, a sudu je priložila i medicinsku dokumentaciju koja to potvrđuje. Navela je i da je 74-postotni invalid, a zbog bolesti i lijekova ima problema s bubrezima i jetrom, zbog čega trpi jake bolove, piše Glas Istre.

Kada je na internetu pročitala da bi joj protiv bolova mogao pomoći maslac od indijske konoplje, kupila je opremu, a suprug joj je pomagao u spravljanju preparata. Sudu je kazala i da je joj se zdravstveno stanje poboljšalo od konzumacije maslaca.

Podsjetimo, i Huanito Luksetić iz Rijeke uzgajao je konoplju od koje je radio ulje za liječenje od multiple skleroze za vlastite potrebe. On je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, ali predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iskoristila je svoje zakonsko pravo i pomilovala ga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene