Obavijesti Video Pretražite Navigacija
boluje od multiple skleroze

Predsjednica pomilovala Huanita, ali pojavio se novi problem

Kolinda Grabar-Kitarović i Huanito Luksetić (Ilustracija: Ured predsjednice/Pixsell)
Kolinda Grabar-Kitarović i Huanito Luksetić (Ilustracija: Ured predsjednice/Pixsell)
Aktualno Galerija Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Ured Predsjednice) Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Ured Predsjednice) Foto: Ured Predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović i Huanito Luksetić (Ilustracija: Ured predsjednice/Pixsell) Kolinda Grabar-Kitarović i Huanito Luksetić (Ilustracija: Ured predsjednice/Pixsell) Huanito Luksetić (Foto; Dnevnik.hr) - 2 Huanito Luksetić (Foto; Dnevnik.hr) - 2 +0 Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/4 >>
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pomilovala je Huanita Luksetića, osuđenog na dvije godine zatvora zbog uzgajanja marihuane koju je koristio za liječenje posljedica multiple skleroze. Ipak mora u zatvor, ali postoji problem.

Odluka Predsjednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba dostavit će se Ministarstvu pravosuđa. Temeljem Zakona o pomilovanju, Ministarstvo pravosuđa dužno je obavijestiti podnositelja molbe o Odluci Predsjednice Republike. Odluka Predsjednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u „Narodnim novinama“.

Pročitajte i ovo Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 2 u teškom je stanju Huanitov odvjetnik podnio službenu molbu za pomilovanje, Predsjednica će reagirati čim ga dobije od Ministarstva Slika nije dostupna Predsjednica najavila pomilovanje Bošnjaković: Predstavljeno je kao da bi Huanito bio bačen u tamnicu, a on ćeliju ne bi ni vidio

Odvjetnik Huanita Luksetića Vladimir Gredelj rekao je da je Huanito zadovoljan, ali da je u posebnom stanju. ''Nije mu dobro, otkad se ne liječi, stanje mu se pogoršalo, ali za to nitko neće odgovarati'', rekao je. Otkrio je da je Huanita sve ovo jako dotuklo jer nije očekivao da će biti osuđen. ''Svi trebaju biti tretirani tako da imaju pravo na život. Tužno je sve ovo'', zaključio je.

Prema Zakonu, Huanito Luksetić trebao bi se prijaviti u zatvor, iz kojeg bi odmah bio pušten, ali on za to ne želi ni čuti. ''Ne pokazuje nikakvu volju da to učini, a i Predsjednica ne vidi problem u tome da on ne ode u zatvor'', rekao je Gredelj.

Huanito Luksetić boluje od multiple skleroze, a marihuanu je uzgajao za ulje koje je konzumirao radi ublažavanja simptoma te teške kronične bolesti. Sutkinji je bila sporna količina od 15 kilograma, pa ga je odlučila poslati iza rešetaka i osuđen je na dvije godine bezuvjetnog zatvora.

Huanitov odvjetnik podnio je službenu molbu za pomilovanje, a Predsjednica je najavila da će ga pomilovati čim dođe dokumentacija, što je danas i učinila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene