Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

S MULTIPLOM OSUĐEN NA ZATVOR

Predsjednica je najavila da će ga pomilovati, ali Huanito Luksetić ipak prvo mora u zatvor

Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr)
Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zlata Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Zlata Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Vladimir Gredelj, odvjetnik Huanita Luksetića (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Obitelj Huanita Luksetića sastala se s odvjetnikom Vladimirom Gredeljem kako bi dogovorili detalje oko pisanja molbe za pomilovanjem Ministarstvu pravosuđa.

Iako je za aktivaciju zahtjeva potrebno da kazna stupi na snagu, odnosno da Huanito Luksetić uđe u zatvor, ni majka ni odvjetnik nisu krili zadovoljstvo ublažavanjem kazne koje je najavila Predsjednica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Traži se legalizacija uzgoja Osuđen je na dvije godine zatvora, a sada je u strahu: Mogao bi ući u zatvor hodajući, a izaći u kolicima

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović jučer je najavila kako će ga pomilovati kad preda zahtjev. "Kad g. Huanito Luksetić podnese zahtjev za pomilovanjem, iskoristit ću svoje zakonsko pravo i pomilovat ću ga!", napisala je na službenom Twitter profilu.

Odluku pozdravljaju i iz Društva multiple skleroze primorsko-goranske županije no, upozoravaju, Huanitova bolest time ne prestaje.

''To znači život mom sinu jer on je odustao od borbe i godinu dana leži i odmara i brine sa samo za svoje zdravlje, i ništa ga drugo ne zanima'', kazala je Zlata Luksetić, Huanitova majka.

''To je čisti akt milosti kojem je Predsjednica spasila život jednom čovjeku, jednom građaninu'', rekao je odvjetnik Gredelj.

Bez obzira na najavljeno pomilovanje Huanitu njegova bolest i dalje ostaje. ''Dokle god ne bude legalizacija ulja od konoplje u medicinske svrhe to će se i dalje događati, a njemu ljudima poput njega je to vrlo potrebno'', rekao je Koni Žeželić iz društva multiple skleroze.

Osudu zbog samoliječenja doktor Brborović naziva neprihvatljivom. Također, smatra kako su liječnici nelegalizacijom ulja konoplje iznevjerili pacijente.

''Ministarstvo zdravstva je iznevjerilo još više zato što inicijativa 2015. pokrenuta da se omogući pacijentima da se liječi od kanabisa je u trećem mjesecu 2018. ugašena i od tada se više ne mogu naći preparati Cannabis u apoteci'', rekao je Ognjen Brborović, predsjednik povjerenstva za medicinsku konoplju pri ministarstvu zdravstva.

I baš zato, brojni se oboljeli okreću crnom tržištu. Cijena male doze stoji stotinjak eura. U znak podrške Huanitu riječki je glazbenik opjevao njegovu presudu. Za ponedjeljak je najavljen i prosvjed u Rijeci.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene