Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađena kod ZTC-a

Poznati detalji premještanja avionske bombe s gradilišta u širem centru Rijeke: "Ne napuštajte domove i otvorite prozore"

Avionska bomba u Rijeci
Avionska bomba u Rijeci Foto: PU primorsko-goranska
Riječka policija pozvala je građane u okolici Zapadnog trgovačkog centra da se pridržavaju uputa i u četvrtak od 5 sati ne izlaze iz svojih domova, ne zadržavaju se na otvorenom i uz staklene površine. Objavili su i detalje izmještanja avionske mine.

U četvrtak od 5 sati riječki policajci će započeti s premještanjem avionske bombe pronađene prije nekoliko dana na gradilištu u Zvonimirovoj ulici u Rijeci.

Pozvali su stanovnike Bračke ulice, kućnih brojeva južno od Zvonimirove, zatim stanovnike Zvonimirove ulice, na kućnim brojevima 1/1, 24, 26, 28, 30 i 32, Ulice Mirka Čurbega 3/1 ,3/2, 3/3 i 3/4 da se pridržavaju uputa te da od 5 sati pa do premještanja bombe s gradilišta ne izlaze iz svojih domova i ne zadržavaju se na otvorenom.

Pročitajte i ovo Ronilac-pirotehničar Ivan Jambor nakon zahtjevne akcije u Rijeci - 6 Tri dana nakon eksplozije Ronilac-pirotehničar za Dnevnik Nove TV otkrio detalje akcije u Rijeci: "Bila je to jedna od najopasnijih protubrodskih mina koja se može naći u Jadranu"

Isto tako, savjetuju da prozorska krila ili vrata sa staklenim površinama ostave otvorena i spuste rolete te da ne budu u blizini ostakljenih površina.

Promet obustavljen u oba smjera

Promet Zvonimirovom ulicom u oba smjera bit će obustavljen od 5 sati, odnosno od premještanja avionske bombe s gradilišta i polaska ka mjestu uništenja. Procjena je da će obustava prometa trajati petnaestak minuta.

Do mjesta neutralizacije opasni teret kretat će se uz pratnju policije trasom: Zvonimirova ulica – Rujevica – Viškovo – Grobnik. Policija upozorava građane da se ne zadržavaju na navedenoj trasi.

Pročitajte i ovo Nenad Krasny Uništavanje mine u Rijeci Šutljivi i nevidljivi heroji o operaciji u Rijeci: "Opasnost je postojala sve dok se nije krenulo prema otvorenom moru"

Isto tako, upozoravaju građane da se tijekom dana ne zadržavaju na području Kamenjaka, gdje će pronađena avionska bomba biti neutralizirana, uz poštivanje svih pravila struke.

Osim policajaca, na terenu će biti djelatnici JVP-a Rijeka i Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a.

U moru kod Rijeke u nedjelju je uništena protuavionska mina za koju su stručnjaci rekli da je jedna od najopasnijih pronađenih u Jadranskom moru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene