Požar koji je u subotu zahvatio brdo kod Dugopolja između Dicma i Koprivna, gasi 40-ak vatrogasaca, 12 vatrogasnih vozila i dva kanadera.


Požar koji je u subotu zahvatio brdo kod Dugopolja između Dicma i Koprivna, gasi 40-ak vatrogasaca, 12 vatrogasnih vozila i dva kanadera, ali vatrena stihija ne ugrožava naselje, doznaje se od zapovjednika dugopoljskoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Gorana Rogošića.

Vezani članci Požar u Španskom - 8 Buktinja u Zagrebu: 19 vatrogasaca gasilo požar u Španskom Vatrogasci gase požar, ilustracija - 1 Počela je sezona paljenja korova, vatrogascima su pune ruke posla zbog nemara: Ovih se pravila treba pridržavati kod spaljivanja otpada

'U jednom trenutku vatra je bila udaljena od kuća u naselju Koprivno oko 200 metara ali su je vatrogarsci brzom intervencijom ugasili i spriječil njeno širenje u smjeru naselja tako da kuće nisu ugrožene", rekao je Rogošić u poslijepodnevnim satima.

Po njegovim riječima požarom je zahvaćeno nisko raslinje, ali se još ne može pouzdano znati kolika je površina opožarenog područja. (Hina)