Iz Policijske uprave zadarske objavili su kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom u dobi od 15 godina, koja se sumnjiči za tjelesnu ozljedu.

Galerija


Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog nanošenja tjelesne ozljede u svezi zločina iz mržnje. 

Vezani članci Nikola Kajkić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Kajkić za DNEVNIK.hr o kaznenoj prijavi srpske tajne službe: "Prijete mi, ovo je opasna situacija, ugrožena mi je obitelj" Požar u Splitu (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) Kaznena prijava protiv vlasnika stana iz kojeg je buknuo požar na splitskom Trsteniku

Maloljetnik je prijavljen po člancima Kaznenog zakona koji se odnose na nanošenje tjelesnih ozlijeda i zločin iz mržnje.

Riječ je o slučaju koji je potresao Hrvatsku, kada je srednjoškolac svojoj kolegici iz razreda usijanim vrhom upaljača u kožu utisnuo slovo "u", a slično je napravio i još jednom kolegi iz razreda.

"S tim zagrijanim upaljačem je meni prislonio u kožu dva puta. Nakon toga je rekao: 'Sad imaš slovo U, sad se možeš hvaliti da si ustaša. Nakon toga je zagrijavao još jedan upaljač i pritisnuo mog kolegu iz klupe'", rekla je Violeta Shala, napadnuta učenica.

Reporter Dnevnika Nove TV Šime Vičević javio je da je danas ispred škole parkirano policijsko vozilo jer je učenica navodno opet primila neke prijetnje.