Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svezi zločina iz mržnje

Potvrdila policija: Tinejdžeru koji je žigosao kolegicu iz razreda kaznena prijava zbog nanošenja tjelesne ozljede

Za žigosanje djevojke u zadarskoj školi osumnjičen 17-godišnjak (Foto: Dnevnik.hr)
Za žigosanje djevojke u zadarskoj školi osumnjičen 17-godišnjak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Za žigosanje djevojke u zadarskoj školi osumnjičen 17-godišnjak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Iz Policijske uprave zadarske objavili su kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom u dobi od 15 godina, koja se sumnjiči za tjelesnu ozljedu.

Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog nanošenja tjelesne ozljede u svezi zločina iz mržnje. 

Pročitajte i ovo Krunoslav Katičić potez Domovinskog pokreta HDZ reagirao na kaznenu prijavu protiv Plenkovića: "Nismo se tome nadali..." Ivan Penava predao kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića Ništa od koalicije? Domovinski pokret predao kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića

Maloljetnik je prijavljen po člancima Kaznenog zakona koji se odnose na nanošenje tjelesnih ozlijeda i zločin iz mržnje.

Riječ je o slučaju koji je potresao Hrvatsku, kada je srednjoškolac svojoj kolegici iz razreda usijanim vrhom upaljača u kožu utisnuo slovo "u", a slično je napravio i još jednom kolegi iz razreda.

"S tim zagrijanim upaljačem je meni prislonio u kožu dva puta. Nakon toga je rekao: 'Sad imaš slovo U, sad se možeš hvaliti da si ustaša. Nakon toga je zagrijavao još jedan upaljač i pritisnuo mog kolegu iz klupe'", rekla je Violeta Shala, napadnuta učenica.

Reporter Dnevnika Nove TV Šime Vičević javio je da je danas ispred škole parkirano policijsko vozilo jer je učenica navodno opet primila neke prijetnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene