Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk prisustvuje svečanom obilježavanju 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.


Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk doputovao je u Hrvatsku kako bi prisustvovao svečanom obilježavanju 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Vezani članci Namjerno mimolaženje - 6 Vojska slavi, državni vrh se mimoišao: Nije im prvi put Premijer Andrej Plenković Plenković govorio o poreznoj reformi, komentirao i riječke bombaše: "Prijetnje su kontinuirane i ne treba ih podcjenjivati"

Nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem, Tusk je prisustvovao svečanoj sjednici Sabora gdje je oduševio prisutne govorom na hrvatskom jeziku.

Ispričao je kako je prošle godine ljetovao s obitelji na hrvatskoj obali i da ga je iskreno dirnula predanost očuvanju povijesnih tragova.

"Nitko hrvatsku povijest ne može razumjeti bolje od Poljaka", rekao je Tusk.

"Znam koliko vam znači vaša neovisnost. Niste nas iznevjerili. Noseći teret okrutnosti uspjeli ste svoj narod zaštiti od mržnje. Europa cijeni vašu zrelost, strpljenje. Vi ste znak nade u teškoj sudbini. Vjerujem da ćete uspjeti biti ujedinjeni u svojoj zemlji i ujedinjeni u Europi. Imate svako pravo biti ponosni na ovih 25 godina. I Europa je ponosna na vas i na vaša postignuća", rekao je Donald Tusk.

Cijeli govor poslušajte u videu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju