Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznanje Hrvatske

Donald Tusk: "Nevjerojatno je što ste postigli u posljednjih 25 godina"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk doputovao je u Hrvatsku kako bi prisustvovao obilježavanju 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićom, održali su kratku konferenciju za medije.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene"

"Drago mi je da je Donald Tusk, predsjednik Europskog vijeća i veliki prijatelj Hrvatske danas s nama ovdje. Prije 25 godina priznalo nas je 12 zemalja, a među njima i njegova Poljska. To je velika gesta kojom se odaje poštovanje Hrvatskoj. Raspravljali smo o ključnim europskim temama, o pripremama za pristupanje Schengenu, o izradi reforma, daljnjim pripremama Hrvatske za eurozonu. Razgovarali smo i o trenutnoj situaciji u Europskoj uniji, te velikom sastanku Europskog vijeća povodom 60. obljetnice Rimskih ugovora. Dotaknuli smo se situacije na jugoistoku Europe, odnosa sa susjedima i situacije u BiH. Hvala na dolasku, Donalde", kazao je premijer Plenković.

Donald Tusk kazao je kako mu je veliko zadovoljstvo biti danas u Hrvatskoj.

"To je ujedno i moja dužnost kao predsjednika institucije koja je prijatelj Hrvatske. U ova teška vremena, Europa traži zajedničku odgovornost i danas je Hrvatska za mene najbolji partner kojeg možemo zamisliti. Vaša uloga je ključna za stabilnost u regiji. Vi ste jedna vrsta garancije da o budućnosti ove regije možemo govoriti s više optimizma nego prije. Imamo puno razloga za slavlje. Hrvatska je puno toga postigla u posljednjih 25 godina. Nevjerojatno je što ste sve postigli", kazao je Tusk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene