Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posada broda 'Istra', među kojom ima i Hrvata, danima je usidrena u luci Bejaia u Alžiru, jer nemaju dozvolu za iskrcavanje. Posada nema kontakt s vlasnikom broda niti dobiva hranu.


Već 18 dana, 11 članova posade broda 'Istra' usidreni su u alžirskoj luci Bejaia koja im je dala dozvolu za plovidbu, ali ne i za iskrcavanje, javlja RTS. Nemaju više hrane, a da bi izašli na kopno potrebne su dozvole alžirskih vlasti. Među članovima posade je nekoliko Gruzijaca, Hrvata i jedan državljanin Srbije.

Vezani članci Brod AP Dubrava (Foto: Atlantska plovidba) Atlantska plovidba: "Ugušili su se zbog isparavanja plinova dok su ispirali tank otpadnih voda" Pao alžirski vojni avion (Screenshot Reuters) Strašna tragedija: U padu aviona poginulo 257 ljudi, srušio se kod vojne baze

>> VIDEO Hrvat za kormilom jednog od najvećih brodova na svijetu!

Nakon što su isporučili robu kompanije 'Euroshipping' iz Kopra s vlasnicima broda nemaju nikakav kontakt. Jedan od članova posade Petar Perović kaže da su gladni i da im je pomoć neophodna.

'Već 18 dana smo bez hrane, praktično na tjesteninama. Imamo još vodu, rajčicu, konzervu i kruh - to nam je još ostalo. Imamo problema, gazda se ne javlja, obratili smo se svim institucijama', ispričao je Perović. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook