Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka čast!

VIDEO Hrvat za kormilom jednog od najvećih brodova na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednim od najvećih teretnih brodova na svijetu, koji je jučer kršten u Hamburgu, upravljat će hrvatski kapetan Zlatko Kapović.

U hamburškoj luci kršten je jedan od najvećih teretnih brodova na svijetu 'Alexander von Humboldt', a njime će upravljati Zlatko Kapović iz Hrvatske. Na njegovom LinkedIn profilu piše kako je studirao na Pomorskom fakultetu u Rijeci i gotovo 20 godina radio u Jugoliniji (Croatia Line, nakon čega je prešao u tvrtku Ahrenkiel u Njemačkoj, a potom 2006. godine u francusku kompaniju CMA CGM u čijem je vlasništvu 'Alexander von Humboldt'.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

'Ovo je vrhunac moje karijere. Do sada su samo četiri osobe zapovijedale ovako velikim brodovima. Za sada je tako, ali u budućnosti će takvih brodova biti sve više. Sve veći brodovi su trend u ovoj industriji', rekao je kapetan Kapović na krštenju broda.

>> Spiskali 37 milijardi dolara na brod kojeg potapa samo jedna raketa

Brod je krstila zamjenica gradonačelnika Hamburga Dorothee Stapelfeldt. Ovaj brod može prevoziti 16.000 kontejnera i dugačak je 395 metara (najduži teretni brod dugačak je 397 metara), a širok 54 metra. Ima motor snage 105.000 konja i prevozit će teret na ruti Njemačka - jugoistočna Azija.

'Alexander von Humboldt' izgrađen je u Južnoj Koreji i jedan je od tri naručena teretnjaka iz iste serije. Prvi takav izgrađen - 'Marco Polo' već putuje azijskom rutom, a treći 'Jules Vernes' bit će isporučen u Marselle u srpnju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene