Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz sindikata

'Prijedlog za plaćanje vaučerima inicirao je Nadan Vidošević'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konobari i čistačice u budućnosti bi se u Hrvatskoj umjesto novcem mogli plaćati vaučerom, prijedlog je u sklopu Zakona o privremenim poslovima.

Prijedlog je to koji je u javnosti izazvao brojna negodovanja, a ministar Mirando Mrsić kaže kako bi se njime 'ukinula siva zona rada i reguliralo plaćanje poreza'. Očekuje se da bi se na taj način regulirali i svi kućanski poslovi u budućnosti, te povremeni poslovi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čak 101 tvrtka Gubici gospodarstvenika su sve veći, evo kako će im država pomoći Slika nije dostupna Nastavljeni pregovori Krešimir Sever: Dvostrani pregovori o ZOR-u više ne vode ničemu!

Prijedlog ovog Zakona, nije došao od strane Ministarstva rada, nego od Hrvatske gospodarske komore, predvođene Nadanom Vidoševićem, piše Index, pozivajući se na izjavu Eduarda Andrića, predsjednika Sindikata turizma i usluga Hrvatske.

'Inicijativa za ovaj Zakon koji će uništiti hrvatski turizam došla je od HGK, a potpisana je od strane Nadana Vidoševića. Kad sam to vidio, nazvao sam Vidoševića koji mi je rekao da je na tome radio njegov Sektor za turizam, a oni su mi rekli da su takav zakon tražili pojedini obrtnici', rekao je za taj portal Andrić.

Mrsić: Zakon o povremenim poslovima legalizirat će kućanske poslove

Objasnio je i kako se oko 90 posto prve verzije tog zakona odnosi na turizam i poslove koji se obavljaju u sklopu turističkih djelatnosti, počevši od portira, sobarica pa do konobara i kuhara. 'Već sad imamo znatno manje konobara i ostalih djelatnika u turizmu da rade na neodređeno, a dosta će poslodavaca ovaj zakon iskoristiti da ih još manje zapošljavaju putem ugovora o radu, već će ih umjesto toga angažirati za rad putem vaučera', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene