Porezna inspekcija, ilustracija (Dalibor Urukalović/Pixsell)
Porezna inspekcija, ilustracija (Dalibor Urukalović/Pixsell)

​Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave od danas do 14. kolovoza, u cilju sprječavanja sive ekonomije, provodit će pojačan nadzor fiskalizacije u cijeloj Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na obali i otocima.


Kažu da će inspekcije raditi svakodnevno, uz 24 satnu nazočnost na terenu. Naročito će se kontrolirati pekare, iznajmljivači i hoteli te taksi-službe.  

Vezani članci Ilustracija Ako ih imate, obavezno ih bacite: Inspektori povukli još jaja s tržišta, čini se da hara salmonela Ilustracija Inspektori obišli trgovine: Pogledajte koliko je trgovaca prekršilo odluku o limitiranju cijena mlijeka, ulja, šećera…

"Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način", kažu u Poreznoj upravi i napominju da u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

Podsjećaju na svoju nagradnu igru "Bez računa se ne računa" te pozivaju građane da se aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije te da im prijavljuju nepravilnosti.

 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju