Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez računa se ne računa

Inspekcije stižu na Jadran: Nekim poreznim obveznicima to se neće svidjeti, njih će posebno pikirati

Porezna inspekcija, ilustracija (Dalibor Urukalović/Pixsell)
Porezna inspekcija, ilustracija (Dalibor Urukalović/Pixsell)
​Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave od danas do 14. kolovoza, u cilju sprječavanja sive ekonomije, provodit će pojačan nadzor fiskalizacije u cijeloj Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na obali i otocima.

Kažu da će inspekcije raditi svakodnevno, uz 24 satnu nazočnost na terenu. Naročito će se kontrolirati pekare, iznajmljivači i hoteli te taksi-službe.  

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje

"Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način", kažu u Poreznoj upravi i napominju da u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

Podsjećaju na svoju nagradnu igru "Bez računa se ne računa" te pozivaju građane da se aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije te da im prijavljuju nepravilnosti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene