Tradicionalni, već 19. po redu podnevni ispraćaj Stare godine u Fužinama okupio je nekoliko tisuća posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske, ali i svijeta. Svi oni zabavljaju se od jutra, a u 12 sati u zrak su poletjeli i baloni sa željama za 2019. godinu.

Galerija


Novinarka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić javlja da se u pitoresknom goranskom mjestu Fužinama okupilo nekoliko tisuća ljudi koji su proslavili Novu godinu u 12 sati te tako simbolično obilježili ulazak u novu kalendarsku godinu. Svi oni zabavljali su se uz vesele taktove i bogatu gastronomsku ponudu. Odlična uvertira u najluđu noć u godini, a zabava je tek krenula.

Vezani članci Predsjednik Francuske Emmanuel Macron (Foto: AFP) Svjetski državnici poslali poruke mira, nadanja i dobrih želja za Novu godinu 2019. Spektakularan vatromet u Londonu (Foto: AFP) Raskošni vatrometi i opće veselje obilježili ulazak svjetskih metropola u novu godinu

Prošle je godine na dočeku u Fužinama bilo oko 12 tisuća ljudi, no ove godine nešto je manji priljev posjetitelja, budući da je (nekima) ipak radni dan. 

Predsjednik Turističke zajednice Fužina Marinko Jakovljević rekao je da turizam u ovo doba godine cvjeta. 

"Imamo 600 kreveta, a još je oko 500 vikendica, i ako je u njima bar po dvoje ljudi, za ovih novogodišnjih praznika udvostručimo broj stanovnika", rekao je Jakovljević za N1.

Zbog sigurnosnih se razloga odustalo od vatrometa, pa su se tako u 12 sati u zrak pustili šareni baloni na kojima su ispisane novogodišnje želje. 

Slavlje diljem Hrvatske 

Doček za najmlađe, točno u podne, organiziran je u Osijeku gdje je stotine balona poletjelo u zrak. U isto vrijeme na Dravi je održano i tradicionalno zimsko kupanje. A najmlađi Splićani u podne su dočekali Novu godinu u Đardinu. Tradicionalno su zapjevale i klape 'ispod ure'. Slavilo se i u Dubrovniku uz dječji doček i kolendu.

"Provod će biti sigurno lud i nezaboravan, mi smo prvi na sceni. Dođite u devet, tako da ćemo se lagano zagrijati, u ponoć nam se pridružuje Jasmin Stavros", rekla je Andrea Šušnjara.