Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O zarazi prerano govoriti

Stravični prizori: Poplave usmrtile stotinjak konja i goveda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povlačenje vode s poplavljenih područja u središnjoj Hrvatskoj otkrilo je stravične prizore, stotinjak uginulih konja i goveda za kojima su vlasnici tragali gotovo dva mjeseca.

U okolici sela Palanjek kod Siska kamera Nove TV na terenu je bila s inspekcijom i vlasnicima uginulih životinja koji ih bježeći prije dva mjeseca pred vodenom bujicom nisu uspjeli spasiti.

Pročitajte i ovo Kosta Kostanjević, ravnatelj Sportskih objekata iza kulisa Pozadina drame na Hipodromu: "Morali smo se odlučiti na radikalan potez" Slika nije dostupna Životinje se utopile Kod Siska pronađeno najmanje 100 strvina konja i goveda

'Oni su se povlačili visoko u šumu, zapetljali se u granje i nismo ih ni mi mogli izvući. Bili su tako oko 48 sati u vodi na 1,20 dubine, a onda smo ih jednog po jednog izvlačili vani', rekao je Željko Sertić, uzgajivač konja. Vodeni val promijenio mu je život. U samo 24 sata izgubio je sedam konja, 15 ih je uspio spasiti od podivljale bujice.

>> Na poplavljenim mjestima isplivali leševi životinja

Iako šumu imaju u malom prstu, ovaj je put koračanje kroz nju, mještanima bilo teško. Pašnjak je promotrila i veterinarska inspekcija, zajedno s vlasnicima popisala uginule životinje. 'Mi smo našli oko 60 komada životinja, oko 90 posto su konji, ostalo su krave', rekao je Luka Grbeša, viši državni veterinarski inspektor.

Ivan je izgubio sedam konja. Kaže, prava sreća što broj nije mnogo veći. 'Nisi ti to mogao spasit kad je toga puno bilo. Voda je došla i gotovo. Kao da je konj bio za drvo svezan, nije se mogao odgurati od drveta', u šoku je ispričao uzgajivač Ivan. O mogućoj zarazi je, kažu, prerano govoriti, kao i odštetama. Stručnjaci će i sutra pretraživati šumu i početi uklanjati životinjske ostatke.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene