Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedmero stranih državljana spašeno je danas na moru - jedan se zbog ozljede glave onesvijestio i pao u more, a šestero se nije moglo vratiti na obalu zbog jake bure.


Prilikom glisiranja skuterom u Loparu na otoku Rabu danas je 27-godišnji mladić iz Austrije ozlijedio glavu, no spašen je i prevezen helikopterom do Rijeke na Hitnu pomoć na Sušaku. Dok je glisirao, zbog vala koji je naletio udario je glavom u volan i pao onesviješten u more, a Austrijanka, koja se nalazila u blizini, pridržavala ga je do dolaska pomoći.

Vezani članci Zagađenje u Stobreču Zagađenje u Stobreču: Površinom mora pluta gorivo, smrad se širi uvalom Dramatično spašavanje čovjeka iz automobila zatrpanog ruševinama Sva strava i užas u jednom videu: Pogledajte najdramatičnije scene potresa koji je Petrinju gotovo sravnio sa zemljom

Ozlijeđeni mladić prebačen je na obalu, zatim kolima Hitne pomoći do Raba, a odatle helikopterom oko 15 sati u Rijeku, priopćeno je iz Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. U priopćenju se napominje da je glisirao iznajmljenim skuterom bez potrebne dozvole za upravljanje, ali na propisanoj udaljenosti od obale.

Djelatnici Pomorske policije Kapetanije Senj spasili danas šestero stranih državljana koje je nosila jaka bura i nisu se mogli vratiti na obalu. Petero su bili na dva plovila, a jedan je na luftmadracu otplovio prema otočiću Zečevu, izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook