Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisustvovao i Beroš

Pomorska hitna pomoć doblila šestu brzu brodicu: "Ovo je značajan iskorak u našem javnom zdravstvenom sustavu i tu naš posao ne staje"

Isporuka šeste brze brodice na Braču - 3
Isporuka šeste brze brodice na Braču - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Ministar zdravstva Vili Beroš sudjelovao je u primopredaji posljednje brze brodice hitne pomorske medicinske službe u Supetru na Braču.

Ministar zdravstva Vili Beroš u srijedu je posjetio Supetar na otoku Braču da bi svjedočio primopredaji posljednje šeste brze brodice hitne pomorske medicinske službe u sklopu projekta vrijednosti 10,1 milijuna eura osiguranih iz bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj te iz državnog proračuna.

"Brzom brodicom na otoku Braču uspostavljamo sveobuhvatnu hitnu pomorsku medicinsku službu. Kada tome pridodamo kopnenu hitnu medicinsku službu i skorašnje uspostavljanje hitne helikopterske medicinske službe – naši građani i posjetitelji će dobiti cjelovitu hitnu medicinsku uslugu u Hrvatskoj", poručio je Beroš.

Pročitajte i ovo Unutrašnjost bolnica Al-Šifa Iz minute u minutu VIDEO/FOTO Izraelske obrambene snage objavile jezivu snimku unutrašnjosti bolnice koja je navodno središte Hamasa: Neprepoznatljiva je

Uz Beroša na primopredaji su prisustvovali Zrinka Raguž, državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU-a, Blaženko Boban župan Splitsko – dalmatinske županije, Dragan Jelić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU-a, Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Siniša Orlić, ravnatelj Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Željko Kuštera, kapetan Lučke kapetanije Split i brojni drugi uzvanici.

"Flota od šest brzih brodica hitne pomorske medicinske službe značajan je iskorak u našem javnom zdravstvenom sustavu. I tu naš posao ne staje. Nastavljamo sljedeće godine s novim valom izgradnje i isporuke brzih brodica“, istaknuo je Beroš.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vatra je pod kontrolom Snažna borba s plamenom u susjedstvu, vatrogasci se satima bore s buktinjom: "Radi se o velikoj količini guma"

"O važnosti ovakvog načina povezivanja otoka i kopna u hitnim slučajevima govori i podatak da je u osam mjeseci uspješno obavljena 31 intervencija brzim brodicama. Drugim riječima – spašavamo ljudske živote koji su glavni putokaz i mjerilo djelovanja ove Vlade", dodao je.

"Ujednačavanje dostupnosti zdravstvene skrbi bez obzira na udaljenost lokacija dodatno postižemo EU projektom Telecordis u sklopu kojeg stvaramo telemedicinsku mrežu kako bismo omogućili pacijentima kardiološke dijagnostičke usluge na kućnom pragu“, napomenula je Grba-Bujević,

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene