Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sve će biti transparentno"

Beroš o Banožićevim krvnim nalazima: "Nitko doista ništa ne želi niti može tajiti "

Vili Beroš
Vili Beroš Foto: Ranko Suvar/Cropix
Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u srijedu, komentirajući krvne nalaze bivšeg ministra Marija Banožića, da nitko ništa ne želi niti može tajiti te da se na osnovu bilo kojeg nalaza može retrogradno izračunati koncentracija alkohola u krvi.

Ministar zdravstva Vili Beroš prokomentirao je krvne nalaze bivšega ministra obrane Marija Banožića i poručio da nitko ne želi ništa tajiti. 

"Mi nemamo ni s čim nikakav problem jer nitko doista ništa niti želi tajiti niti može tajiti", rekao je Beroš novinarima u Supetru nakon primopredaje posljednje brodice za hitni medicinski prijevoz.

Naime, i dalje nije jasno je li bivši ministar obrane Mario Banožić u trenutku izazivanja prometne nesreće imao alkohola u krvi, što pokazuje preslika nalaza medicinsko-biokemijskog laboratorija vinkovačke bolnice, ili nije, kako je objavilo Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvor blizak optuženom U slučaju iz Trebinja nije riječ o otmici: "On je prilično naivan momak sa sela, nije savršen, ali..."

Ministar zdravstva napomenuo je da postoji zakonom propisana radnja tko, što, kako i u kojem trenutku radi u okviru istražnih radnji ŽDO-a.

"Ja ću vam samo reći da je sigurno to da je tijekom prijama, obrade, kontrole i daljnjeg liječenja, sa svim elementima u tijeku, u nekoliko navrata ponavljana čitava obrada", rekao je.

To je, kaže, jedan nalaz, otkad je, ne zna, možda ima i drugih, ali to nije nikakav problem.

"Na osnovu bilo kojeg nalaza, a pogotovo onih najrelevantnijih koji će se dobiti u Centru za forenzična ispitivanja, može se retrogradno izračunati koncentracija alkohola na bilo koji način", poručio je Beroš.

Naglasio je kako je u današnje vrijeme moguće sagledati analizu krvi "na osnovu jednog, drugog, trećeg nalaza, i to se uklopi u određeno vještačenje koje vrlo jasno pokaže o čemu se radi".

Pročitajte i ovo Odbor za obranu - 4 Kadroviranje na Markovu trgu Anušić većinom glasova dobio potporu na saborskom Odboru za obranu: "Svoj ću posao raditi pošteno i odgovorno"

"Možete biti sigurni, i u ime Vlade vam govorim, da će sve biti transparentno i adekvatno napravljeno. U ovom trenutku postupanje je u rukama ŽDO-a", dodao je.

Beroš kaže da je slušao županijsku državnu odvjetnicu i da je sukladno zakonu proveden istražni postupak u tijeku kojeg su izuzeti dokazi koji su upućeni na analizu.

"Ako su upućeni na analizu, ne znam kako netko može konstatirati da su bili negativni. Nadalje, nisam informiran o nalazima analize koja se provodi u specijaliziranom laboratoriju. Isto tako, nemam informaciju da je iz bolnice otišla nekakva informacija, ako je to bio određeni problem", komentirao je Beroš.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene