Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sretan kraj

Pronađen 9-godišnji dječak u Zagrebu: Od kuće otišao ljutit i bos, mama sumnjala da je kod tate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija potvrdila je za DNEVNIK.hr da je pronađen 9-godišnji dječak za kojim se tragalo nakon što je majka prijavila nestanak. Kako nam je ispričala majka, dječak je nestao u nedjelju navečer. Od kuće je otišao bos. Majka je sumnjala da je dječak kod oca.

Dječakova majka objavila je na Facebooku da je u nedjelju, 25. kolovoza nestao 9- godišnji dječak. Kako navodi majka, a tako je i na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba, dječak je nestao na području Kustošije (Zagreb), visok je oko 130 cm, ima 30-ak kilograma, tamnoput, tamnih očiju. Prilikom odlaska na sebi je imao tamnoplavu potkošulju i traperice zavrnute do koljena. Majka je napisala da sumnja da se nalazi na području Kustošije, a da nije isključeno da je i negdje dalje.

Pročitajte i ovo Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno Ivanka Baketarić Kraj potrage Policija pronašla nestalu ženu

Zagrebačka policija potvrdila je za DNEVNIK.hr da je pronađen 9-godišnji dječak, ali nije otkrila nikakve druge detalje.

Dječak je kod kuće

U razgovoru za DNEVNIK.hr majka dječaka rekla  je da joj je policija javila da je sin nađen živ i zdrav, ali ni ona ne zna okolnosti. ''Ne vjerujem dok ne vidim. Policija mi je rekla da je dobro, ali da moraju s njim razgovarati kako bi utvrdili gdje je bio'', rekla nam je zabrinuta majka. Kasnije smo dobili potvrdu da je dječak sada kod kuće.

Majka nam je ranije rekla da sumnja da je dijete bilo kod oca. Od muža se rastala prije dva mjeseca. U tom razdoblju, tvrdi, otac nije ni pitao za djecu, a do oca nije uspio doći ni Centar za socijalnu skrb.

U subotu se dječak posvađao sa sestrom. ''Ma, neka bezazlena svađa'', opisala je majka. No dječak je otišao od kuće. Majka priznaje da je dječak i ranije znao otići od kuće, ali kako kaže, samo nakratko, da se ispuše ispred kuće. Ovoga puta nije se vratio.

Otac tvrdio da ga je poslao kući, ali ga nema...

Kaže da djeca nisu ni znala gdje im otac živi. Ali, kad su u subotu išli u Crkvu po hranu, sreli su ga pa je tata sinu rekao svoju adresu, tvrdi majka koja je stoga posumnjala da je dječak, kad se naljutio, otišao tati.

Policija je dobila dojavu da dijete, koje odgovara opisu, šeta po Kustošiji – oko ponoći. Kako priča majka, naknadno je otac javio da je dječak kod njega, a ona je tražila da ga vrati. Bivši suprug rekao je da je dječaka poslao na autobus, ali dijete kući - nije došlo. Majka je slučaj prijavila policiji.

U ponedjeljak navečer otac je, tvrdi majka, rekao da je dijete ponovno negdje pronašao i da ga je ponovno poslao kući. Ali dječaka i dalje nema, pa majka moli sve koji su ga vidjeli ili nešto znaju da joj se jave.

Pokušali smo kontaktirati oca koji je isključio oba mobitela. Potraga je uspješno završena, ali detalji nisu poznati.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene