Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija štiti kolege koji su pretukli mladog sportaša?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilog našeg reportera Ivana Žade u magazinu Nove TV "Provjereno" o policijskoj brutalnosti nad 16-godišnjim dječakom, izazvao je lavinu burnih reakcija javnosti, ali i institucija.

Policiji zataškavanje nije uspjelo. Teško ozlijeđenom mladiću danas je kod psihijatra utvrđena teška trauma, zbog koje mjesecima neće moći normalno ići u školu. Tko će odgovarati?

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

Teške rane 16-godišnjeg Borisa još dugo neće zarasti. Zagrebačka policija zasad štiti interventne policajce koje Boris optužuje. Nakon emitiranog priloga povećalo se i zanimanje nadležnih institucija.

- Apsolutno pozivam da se ispita o čemu se radi, jer je nužno ispitati o čemu se radi i utvrditi prave razmjere, odnosno ako je netko u policiji to učinio onda je nužno odgovarajuće reagirati nekom mjerom prema tome što se utvrdi kakva težina povreda jest, ali ni u kom slučaju nikakvo prelaženje preko nečega, kaže Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu.

Otac pretučenog maloljetnika optužuje načelnika Zagrebačke policije Marijana Tomurada, da mu je sugerirao neka odustane od cijele priče.

- Onda sam ja rekao slušajte, ne možemo tako razgovarat uopće, vi radite svoj posao ali ovo ide vam do kraja, nema zataškavanja, rekao je otac.

Podrijetlo ozljeda sudsko-medicinskoim vještačenjem vrlo se lako može otkriti.

- Nakon toga se može tužiti, dakle i kaznenom prijavom protiv te osobe i protiv MUP-a i tužit MUP odnosno repunliku hrvatsku za štetu koja je nastala, kaže Branko Šerić, odvjetnik.

A šteta je nepopravljiva.

Pretučeni mladić trebao je za nekoliko dana postati junior hrvatske kick-box reprezentacije. S ovim ozljedama, teško da će se ikad više moći vratiti tom sportu. Zbog zahtjevnog oporavka, ne može ni u školu.

Policija šuti, ne žele se očitovati dok njihova unutarnja kontrola ne završi istragu. Zasad, međutim, dovoljno govori to što na redovitim konferencijama za novinare nije bilo ni riječi o ovom incidentu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene