Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilog našeg reportera Ivana Žade u magazinu Nove TV "Provjereno" o policijskoj brutalnosti nad 16-godišnjim dječakom, izazvao je lavinu burnih reakcija javnosti, ali i institucija.


Policiji zataškavanje nije uspjelo. Teško ozlijeđenom mladiću danas je kod psihijatra utvrđena teška trauma, zbog koje mjesecima neće moći normalno ići u školu. Tko će odgovarati?

Vezani članci Nakon štrajka, djeca se vraćaju u školu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) - 5 Troje mališana dobilo je priliku na jedan dan postati baš ono što žele: Zara, Mateo i Tibor sve su oduševili svojim željama, ali i talentima Potresna priča požrtvovne majke - 1 Bolesnu kćer nije posjetio više od 20 godina, a onda ženu koja se za nju brinula - tužio: "Sve sam radila samo za nju, a rekli su da nisam dobra majka"

Teške rane 16-godišnjeg Borisa još dugo neće zarasti. Zagrebačka policija zasad štiti interventne policajce koje Boris optužuje. Nakon emitiranog priloga povećalo se i zanimanje nadležnih institucija.

- Apsolutno pozivam da se ispita o čemu se radi, jer je nužno ispitati o čemu se radi i utvrditi prave razmjere, odnosno ako je netko u policiji to učinio onda je nužno odgovarajuće reagirati nekom mjerom prema tome što se utvrdi kakva težina povreda jest, ali ni u kom slučaju nikakvo prelaženje preko nečega, kaže Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu.

Otac pretučenog maloljetnika optužuje načelnika Zagrebačke policije Marijana Tomurada, da mu je sugerirao neka odustane od cijele priče.

- Onda sam ja rekao slušajte, ne možemo tako razgovarat uopće, vi radite svoj posao ali ovo ide vam do kraja, nema zataškavanja, rekao je otac.

Podrijetlo ozljeda sudsko-medicinskoim vještačenjem vrlo se lako može otkriti.

- Nakon toga se može tužiti, dakle i kaznenom prijavom protiv te osobe i protiv MUP-a i tužit MUP odnosno repunliku hrvatsku za štetu koja je nastala, kaže Branko Šerić, odvjetnik.

A šteta je nepopravljiva.

Pretučeni mladić trebao je za nekoliko dana postati junior hrvatske kick-box reprezentacije. S ovim ozljedama, teško da će se ikad više moći vratiti tom sportu. Zbog zahtjevnog oporavka, ne može ni u školu.

Policija šuti, ne žele se očitovati dok njihova unutarnja kontrola ne završi istragu. Zasad, međutim, dovoljno govori to što na redovitim konferencijama za novinare nije bilo ni riječi o ovom incidentu.