Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločinačko udruženje

Policija objavila detalje velike akcije u Istri: Uvozili luksuzne aute i oštetili proračun za 4,3 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici PU istarske dovršili su složeno kriminalističko istraživanje te su prijavili šest hrvatskih državljana zbog sumnje da su se povezali u zločinačku organizaciju radi utaje poreza

Policija je objavila detalje akcije u kojoj su uz pomoć USKOK-a u utorak u Istri uhitili više osoba.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Uskok, ilustracija - 2 USKOK u akciji Ministra iznenadilo uhićenje, čekaju se i detalji uloge bivše HDZ-ove uzdanice. Oglasila se glavna državna odvjetnica: "Pitanje je kud će istraga dovesti"

"Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske dovršili su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i kriminaliteta, višemjesečno kriminalističko istraživanje te su tijekom jučerašnjeg dana uhitili šest hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja, te utaje poreza ili carine i krivotvorenja isprave službene ili poslovne isprave, sve u sastavu zločinačkog udruženja", objavila je Istarska policija. 

Sumnjiče se da su 2017., 2018. i 2019. iz zemaljala članica Europske unije u RH uvozili vozila visoke i više klase te su pritom izbjegavali obračunavanje i plaćanje propisanih poreza za okrivljeno trgovačko društvo, čime su Državni proračun Republike Hrvatske oštetili za najmanje 4,3 milijuna kuna.

U kriminalističkom kriminalističkom istraživanju sudjelovalo je oko 40 policijskih službenika. 

"Djelatnici PU istarske 10. prosinca su na području Buja i Poreča uhitili 46-godišnjaka, 44-godišnjaka, 40-godišnjakinju, 37-godišnjakinju i 36-godišnjaka, dok su djelatnici PU zagrebačke istog dana na području Zagreba uhitili 43-godišnjaka. Policijski službenici obavili su pretrage osoba, njihovih domova, vozila i poslovnih prostora trgovačkih društava u Bujama i Poreču, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovedeni pritvorskom nadzorniku PU primorsko-goranske", zaključili su u policiji. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene