Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIVODE OSUMNJIČENE

Velika akcija policije zbog kriminala u Jadranskoj banci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibensko-kninska policija potvrdila je u utorak da u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom provodi kriminalističko istraživanje nad četiri fizičke i jednom pravnom osobom zbog sumnje u gospodarski kriminal u Jadranskoj banci.

Neslužbeno se doznaje da je serija uhićenja započela rano ujutro, kada je policija privela bivšeg predsjednika Uprave Jadranske banke u njegovom domu u Šibeniku, a na radnom mjestu u banci još dvije osobe. Četvrta osoba uhićena je u Čakovcu te je u tijeku njezino privođenje u prostorije šibenske policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gospodarske malverzacije Ispostavljali lažne račune: Dvojac iz Vinkovaca oštetio državu za gotovo 17 milijuna kuna Slika nije dostupna Utaja poreza Direktor tvrtke kod Siska malverzacijama s porezom priskrbio si više od 1,7 milijuna kuna

Naime, zbog problematičnih kredita izdavanih velikim tvrtkama u proteklom razdoblju Jadranska banka je upala u poteškoće, pa je krajem 2015. započela njezina sanacija. Kako bi spriječili propadanje, Državna agencija za osiguranje štednih uloga pokrenula je sanaciju banke koja se godinama borila s gubicima, manjkom kapitala i neispunjavanjem regulatornih zahtjeva, unatoč čemu je banka ipak imala stabilnu razinu likvidnosti.

Banka je krajem prošle godine napokon sanirana te je upravo u tijeku njezina prodaja.

Inače, načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić najavio je u novogodišnjem razgovoru za lokalni portal ŠibenikIN da će u 2017. godini apsolutni prioritet biti suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

"Zatvorili smo krug oko više osoba koje smatramo odgovornima za vrlo teška kaznena djela i uskoro ćete vidjeti rezultate našeg rada na nekoliko složenih kriminalističkih istraživanja koje provodimo mjesecima. Riječ je o koruptivnim i teško dokazivim kaznenim djelima, jer se događaju u zatvorenim krugovima onih koji plaćaju i primaju mito, a u takvim radnjama sudjeluju pripadnici najširih društvenih skupina, pa i državni službenici, djelatnici lokalnih samouprava, direktori, poslovni ljudi", kazao je tada Kostanić.

Šibenska policija je u 2016., dodao je, riješila pedesetak takvih slučajeva, "a sad smo pred završetkom posla s onim najznačajnijim". Riječ je, rekao je, o slučajevima koji su tijekom ove godine značajno opterećivali gospodarstvo grada i županije, a njima je počinjena znatna materijalna šteta. "Sve radimo u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku i rezultate ćete vidjeti vrlo brzo", najavio je Kostanić prije više od dva mjeseca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene