Tri osobe ozlijeđene su u padu vanjskog dizala u obiteljskoj kući u Pučišćima na otoku Braču. Riječ je o dizalu za osobe s invaliditetom koje se montira na fasade kuća.


Na teren su, osim policije, izašli vatrogasci i djelatnici hitne medicinske pomoći, a sve tri osobe helikopterom su prebačene u KBC Split. Riječ je o članovima iste obitelji.

Zadobili su teške ozljede ekstremiteta, ali su izvan živote opasnosti.
Kako je došlo do ovog nesretnog događaja, objašnjavaju iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Hitna helikopterska medicinska služba, ilustracija Novi detalji pada lifta na Braču: Teško su ozlijeđene tri osobe, među njima i dijete

Dizalo, ilustracija Stručnjaci savjetuju kako postupiti ako ste u liftu tijekom potresa: "Ne pokušavajte sami izaći iz kabine"

''Izvršenim očevidom utvrđeno je da je najvjerojatnije da je zbog dotrajalosti materijala došlo do pucanja spojnice koja povezuje košaru lifta i lančanik uslijed čega dolazi do pada lifta s osobama, s vidine oko četiri metra i udara o betonsku podlogu'', pojasnio je Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske za Novu TV. Na okolnosti ovog događaja, kažu iz policije, nastavljaju provoditi kriminalističku istraživanje. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr