Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad lifta

Policija otkrila nove detalje nesreće na Braču u kojoj su stradale tri osobe

Tri osobe ozlijeđene su u padu vanjskog dizala u obiteljskoj kući u Pučišćima na otoku Braču. Riječ je o dizalu za osobe s invaliditetom koje se montira na fasade kuća.

Na teren su, osim policije, izašli vatrogasci i djelatnici hitne medicinske pomoći, a sve tri osobe helikopterom su prebačene u KBC Split. Riječ je o članovima iste obitelji.

Zadobili su teške ozljede ekstremiteta, ali su izvan živote opasnosti.
Kako je došlo do ovog nesretnog događaja, objašnjavaju iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u splitskoj su bolnici Novi detalji pada lifta na Braču: Teško su ozlijeđene tri osobe, među njima i dijete

Pročitajte i ovo Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu treba ostati smiren Stručnjaci savjetuju kako postupiti ako ste u liftu tijekom potresa: "Ne pokušavajte sami izaći iz kabine"

''Izvršenim očevidom utvrđeno je da je najvjerojatnije da je zbog dotrajalosti materijala došlo do pucanja spojnice koja povezuje košaru lifta i lančanik uslijed čega dolazi do pada lifta s osobama, s vidine oko četiri metra i udara o betonsku podlogu'', pojasnio je Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske za Novu TV. Na okolnosti ovog događaja, kažu iz policije, nastavljaju provoditi kriminalističku istraživanje.



 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene