Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije se pojavio na poslu

Nestalo 11 milijuna kuna: Voditelj poslovnice ispraznio sef banke i otišao u BiH, dio novca dao članu obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voditelj poslovnice banke u Vrlici nestao je, baš kao i 11 milijuna iz bankovnog sefa. Nagađa se da su i on i novac u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Opljačkana je poslovnica jedne banke, a u policiji sumnjaju da ju je opljačkao vlastiti zaposlenik - voditelj te poslovnice.

Nagađa se da je iz sefa banke nestalo oko 11 milijuna kuna, a pljačka je otkrivena i prijavljena u ponedjeljak.

Sumnja se da je počinitelj još u petak prešao granicu s BiH na graničnom prijelazu Vinjani Donji, no nije poznato gdje se sada nalazi.

Krađa je otkrivena u ponedjeljak ujutro nakon što se voditelj poslovnice ujutro nije pojavio na radnom mjestu, a kolege nisu uspjeli s njim stupiti u kontakt, pa su se zabrinuli. Kako se kod njega nalazio ključ sefa, u prvi su tren pomislili da je napadnut ili otet. 

Kada su konačno otvorili sef, vidjeli su da je - prazan, a iz njega je nestalo oko 11 milijuna kuna u domaćoj i stranim valutama, piše Slobodna Dalmacija

Policija ovaj slučaj istražuje kao kazneno djelo pronevjere, s obzirom na to da se radi o odgovornoj osobi. Međutim, ne otkrivaju o kojem se točno iznosu radi.

Neslužbeno se doznaje da je djelatnik banke dio novca ostavio jednom članu obitelji, koji ga je, nakon što je otkriveno da je nestao novac iz sefa, predao policiji. Navodno je riječ o 20 tisuća eura i 175 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija

Vrličani svog sugrađanina opisuju kao poštovanog i uglednog člana zajednice koji je gotovo cijeli radni vijek proveo na istim poslovima u mjesnoj banci. Govori se da je ljudima često izlazio ususret, da je imao veliki krug prijatelja te da je materijalno bio situiran. Navodno je posljednjih godina imao ozbiljnih zdravstvenih problema. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene