Kamion je uništen, oštećene su mnoge kuće, a iz jedne je prozor odletio sa štokom, kažu mještani Popović Brda koje je jutros šokirala jaka eksplozija. Još se na zna tko je poginuli muškarac, ali vlasnik kamiona sumnja da je stradao pokušavajući podmetnuti napravu.

Galerija


U karlovačkom naselju Popović Brdo završio je policijski očevid na mjestu na kojem je u petak u 2:55 eksplodirao kamion ''mercedes'', pri čemu je poginula jedna osoba čiji identitet još nije utvrđen. Slijedi kriminalističko istraživanje, a promet u tom mjestu je normaliziran u 17:30, javila je policija. 

Vezani članci U prometnoj nesreći u Žminju sudarili su se osobni automobil i kamion - 4 Stravična nesreća u Istri: U direktnom sudaru s kamionom ozlijeđena dvojica mladića Eksplodirala plinska boca u Sesvetama 02 Eksplodirala plinska boca u Sesvetama, jedna osoba ozlijeđena. Kući prijeti urušavanje

Očevidom je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić, koji kaže da je riječ o vrlo jakoj eksploziji, koja je osim kamiona zahvatila i širi prostor.

"Tek trebamo utvrditi identitet poginule osobe, vještaci za sada ne vide koja vrsta eksplozivne naprave je eksplodirala, tako da tek treba provesti sve potrebne radnje, ali očevid traje, puno je tragova. No za sada se može reći tek da je u eksploziji smrtno stradala jedna osoba, uslijed eksplozije nepoznate naprave i sigurno će biti potrebno provesti vještačenja", rekao je Krajačić.

Očevid su provodili i vještaci iz zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Na mjesta događaja bio je i vlasnik eksplodiranog kamiona Milan Basara i kuće pred kojom je bio parkiran kamion, a koja ima oštećenja krovišta, fasade i stolarije.

Kaže da ne zna tko bi mu to mogao učiniti te smatra da ostaci tijela, koji se nalazi uz kamion, pripadaju osobi koja je eksploziju podmetnula te od nje i stradala.

"Kad se razdanilo, vidjelo se da je kabina kamiona najmanje 50 metara dalje u polju, da su osim popucalih stakala i druga oštećenja na obližnjim kućama. Iz jedne je kuće odletio prozor zajedno sa štokom, stvarno je bila jaka eksplozija", rekao je Basara.

Susjed Zoran Egonjić primijetio je da se u posljednje vrijeme u Hrvatskoj podmeću eksplozije zbog raznih svađa: "Danas je to postalo uobičajeno, ne znam što je to…", rekao je.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je Hini da su "na mjesto događaja prije početka očevida izašli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, sve provjerili, kako bi dalje mogli sigurno pristupiti provođenju očevida". (Hina)