Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za devet dana Hrvatska slavi 20 godina od proglašenja državnosti. Sve to dan nakon što Europska Unija pozove i Hrvatsku u punopravno članstvo.


Iako je velika obljetnica, još uvijek se ne znaju detalji proslave. Državni odbor već je o tome raspravljao, no posljednje informacije govore kako Vlada želi proslavu u Vukovaru, a predsjednik bi i koncert u HNK u Zagrebu, na koji bi bili pozvani predsjednici susjednih država.

Vezani članci Andrej Plenković, Dan državnosti, HNK Hrvatska u nedjelju slavi 31 godinu: ''Događaj koji označava jednu veliku emociju, ostvarenje jednog velikoga sna i demokracije'' Hrvatska zastava KVIZ Dani ponosa i slave: Provjerite svoje znanje o povijesnim trenucima osamostaljenja Hrvatske

Čini se da je najviše polemika izazvala činjenica bi toj proslavi nazočio i srbijanski predsjednik Boris Tadić.

'Osobno mislim da to nije dobro. Ja jesam za maksimalnu normalizaciju odnosa sa Srbijom ali ovo...', rekao je potpredsjednik Vlade Petar Čobanković. 'Dogovorili smo se prije nekoliko mjeseci mjeseci kako će to izgledati, znači groblje, misa pa Vlada i Vukovar', rekao je ministar Gordan Jandroković.