Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božidar Longin

"Zašto ti meni naplaćuješ?": HDZ-ov župan po otocima se ponašao kao šerif pa mu USKOK otvorio istragu

Božidar Longin
Božidar Longin Foto: Cropix
USKOK je pokrenuo istragu protiv župana Zadarske županije Božidara Longina zbog sumnje na trgovanje utjecajem.

Uskok je pokrenuo istragu protiv HDZ-ova župana Zadarske županije Božidara Longina jer je iskoristio svoju službenu funkciju kako bi sebi osigurao besplatno korištenje veza u Luci na otoku Istu.

Naime, Longin je 8. rujna vezao brodicu na tranzitni vez Luke s namjerom da ga koristi tri dana, ali kada mu je sutradan lučki redar na ime pristojbe za korištenje veza izdao račun u iznosu od 48,60 eura, on je znajući da se korištenje veza naplaćuje, lučkog redara pitao: "Zašto ti meni naplaćuješ?"

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman i Andrej Plenković Opoziv Grlića Radmana Plenković odbrusio oporbi: "Inicijativu ćemo odbiti, partneri će biti uz HDZ. Izbori će doći, vi nećete dobiti većinsko povjerenje"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izborne jedinice Plenković optužio Milanovića da je namjerno propustio potpisati Zakon: "Misle da nismo prozreli takvu zlu namjeru i zlu vjeru"

Lučki redar odgovorio mu je da on ne naplaćuje samo njemu, nego svima koji koriste vez te da za svoj rad odgovara ravnatelju Županijske lučke uprave, na što je župan naglasio da je on šef ravnatelju te rekao lučkom redaru da račun stornira.

Zbog autoriteta koji Longin ima kao župan Zadarske županije i predstavnik osnivača njegova poslodavca, lučki redar račun je stvarno i stornirao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene