Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija USKOK-a

Dolijala družba dalmatinskih dilera: Članovi zločinačke organizacije privedeni pred suca

Aktualno Galerija Ivan Kaštelan Ivan Kaštelan Foto: DNEVNIK.hr Uhićenja; ilustracija - 1 Uhićenja; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uhićenja; ilustracija - 2 Uhićenja; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uhićenja; ilustracija - 3 Uhićenja; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uhićenja; ilustracija - 4 Galerija 1/5 >>
U akciji USKOK-a u Dalmaciji uhićeno je devetero muškaraca, pripadnika zločinačkog udruženja. Sumnjiči ih se za zlouporabu droga na splitskom, zadarskom i šibenskom području.

U velikoj akciji policije i USKOK-a u Dalmaciji uhićeni su pripadnici zločinačkog udruženja, osumnjičeni za zlouporabu droga na splitskom, zadarskom i šibenskom području.

Policija u koordinaciji s USKOK-om provodi i pretrese na više lokacija, nakon čega će podnijeti kaznenu prijavu i uhićene predati pritvorskom nadzorniku. To je tek jedna u nizu akcija kojima je razbijena trgovina narkotika u Dalmaciji.

"U samo proteklom tjednu policijska uprava je realizirala pet dobrih i kvalitetnih policijskih istraživanja vezanih uz neovlašteni promet drogama. U sklopu tih istraživanja, možemo istaknuti, oduzeto je čak kilogram kokaina, 2 800 grama hašiša, oko 2 090 tableta ekstazija", rekla je Antonela Lolić iz splitsko-dalmatinske policije.

  Pročitajte i ovo Jako nevrijeme u Splitu srušilo stablo na automobile - 2 Nestabilno vrijeme VIDEO/FOTO Nevrijeme poharalo Split, vjetar srušio stablo na automobile. Na Čiovu tuča, u Vodicama potop

Uhićena devetorica muškaraca

Ivan Kaštelan za Dnevnik Nove TV doznao je da je svih devet muškaraca koje je ujutro policija planirala uhititi diljem Dalmacije pronađeno na svojim adresama. Među njima je i muškarac kojeg se sumnjiči da je šef cijele organizacije.

U pratnji svojih odvjetnika policija je osumnjičene počela dovoditi pred suca istrage.

U pitanju je skupina osumnjičena za zločinačko udruživanje zbog trgovine droga, a koja broji šesnaest osoba. Neki od njih već su u splitskom zatvoru ili za nekoliko ih policija još uvijek traga.

Uhićenja i pretresi jutros rano događali su se na području Splita, Čiova, Solina, ali i Šibenika i Zadra.

USKOK ih sumnjiči da su kontrolirali velik dio tržišta drogom u Dalmaciji, konkretno da su prokrijumčarili trideset kilograma kokaina, na desetke kilograma druge droge, a da su pretprodajom zaradili najmanje milijun eura.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene