Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golemi propusti

Odvjetnik o slučaju Danke Ilić: "Mi ne možemo više govoriti da je dijete ubijeno, istraga će se svake sekunde obustaviti"

Potraga za tijelom djevojčice Danke - 1
Potraga za tijelom djevojčice Danke - 1 Foto: Dnevnik Nove TV
Poznati odvjetnik Borivoje Borović progovorio o svim propustima policije i otkrio što će se dalje događati.

Srđan Janković, jedan od osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić u Banjskom Polju, saslušan je u utorak pred Višim javnim tužiteljstvom u Zaječaru i tom je prilikom negirao da je uopće vidio djevojčicu kobnog dana, a kamoli da ju je udario automobilom. 

Dragijević nije osporio činjenicu da je bio u Banjskom Polju, ali negirao je bilo kakvu vezu s nestankom i ubojstvom djevojčice.

Poznati odvjetnik Borivoje Borović u razgovoru za Nova.rs rekao je da se više ne može govoriti da je dijete ubijeno te da ne vidi razlog da osumnjičeni budu procesuirani.

Janković je skoro dva mjeseca šutio i odbijao progovoriti, a prošlog je tjedna preko odvjetnika poručio da želi iznijeti svoju obranu.

"Osumnjičeni Janković potvrdio je da je kritičnog dana bio u Banjskom Polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku sa kolegom Dejanom Dragijevićem i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je vidio djevojčicu Danku Ilić, kao i to da ju je udario službenim automobilom JKP-a Vodovod, kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i kazneno djelo koje mu se stavlja na teret", rekao je izvor upućen u slučaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija, Lutrija Kakva sreća! Osvojen je Eurojackpot: Evo kamo ide čak 120 milijuna eura!

Odvjetnik Borović smatra da je policija traljavo obavila posao.

"Sve što sam ranije govorio obistinilo se, mnogi su se medijski eksponirali, i tužiteljstvo i visoki policijski dužnosnici, koji su na taj način željeli glorificirati svoj rad, koji je na kraju ispao nula. Tijelo nije pronađeno, a pošto su uplašili okrivljenog i očigledno od njega iznudili izjavu u policiji, sada je čovjek dočekao priliku. Ako je ikada i priznao, nakon ubojstva Dragijevićeva brata on je odustao. On je iskoristio priliku i sada tvrdi da mu je prijašnja izjava iznuđena pod torturom", rekao je Borović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve objasnio Ravnatelj DHMZ-a priznao: "To radimo samo mi i nitko drugi u Europi, a opasno je i neučinkovito"

Pročitajte i ovo Danka Ilić Obrat u slučaju Potresne riječi Dankina oca nakon šokantnog poteza osumnjičenog za ubojstvo njegove kćeri

Prema njegovim riječima, dokaza više nema.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strava u Dalmaciji U razmaku od desetak minuta poginula dvojica motociklista: Jedan se zabio u zid, drugi u stablo

"Mi ne možemo više govoriti da je dijete ubijeno. Nema nijedne pravne kvalifikacije. Nema materijalnih tragova i smatra se da je dijete nestalo. Ne vidim razlog da oni budu procesuirani. U biti, ovaj je predmet apsolutno pao. Policija se poprilično osramotila što niti poslije dva mjeseca nije pronašla tijelo, a očigledno je da nisu na vrijeme poduzeli kriminalističke i forenzičke radnje. Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno, istraga će se svake sekunde obustaviti, a cijeli će slučaj biti pretvoren u farsu", poručio je odvjetnik.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene