Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podnijeta žalba zbog isključenja javnosti sa suđenja Stričaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je žalbu na rješenje zadarskog Općinskog suda o isključenju javnosti s procesa protiv Miljenka Stričaka, vozača iz Varaždina, optuženog da je izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj su krajem srpnja 2006. u tunelu Ledeniku na autocesti A1 smrtno stradale četiri osobe.

Predsjednik Općinskog suda u Zadru Marijan Bitanga, koji je ujedno i predsjednik sudskoga vijeća u tom procesu, potvrđuje da je Općinsko državno odvjetništvo uputilo žalbu i da će o njoj odlučivati Županijski sud.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra nastavak suđenja Miljenku Stričaku Slika nije dostupna Počelo suđenje za nesreću u tunelu Ledenik

U svakom slučaju, rješenje o žalbi bit će doneseno prije nastavka suđenja, zakazanog za 4. ožujka, kaže sudac Bitanga.

Predsjednik sudskog vijeća Marijan Bitanga ovoga je tjedna isključio javnost s procesa prihvativši tako zahtjev Stričakove obrane. Rješenje je temeljeno na mišljenju medicinskih vještaka koji su istaknuli da bi prisutnost novinara u sudnici mogla predstavljati opasnost za svjedočke sposobnosti optuženog Stričaka.

Na tu je odluku u medijima reagirala i rodbina osoba poginulih u toj nesreći.

Međutim, Općinsko državno odvjetništvo na samom suđenju nije se protivilo odluci o isključenju javnosti, a zastupnica optužbe tada je rekla da odluku prepušta sudu.

Protivio joj se jedino odvjetnik oštećenih obitelji Silvije Degen.

Predsjednik sudskoga vijeća Marijan Bitanga kaže da se zabrana prisutnosti u sudnici ne odnosi na rodbinu poginulih te da ona može cijelo vrijeme pratiti suđenje, a novinarima bi bila dopuštena nazočnost na izricanju presude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene