Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo dvije tone

Uskok podignuo optužnicu protiv 14 švercera duhana: Oštetili su državu za 220 tisuća eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Vlado Kos/Cropix
Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 14 osumnjičenih koje tereti da su preprodajom 1,9 tona ilegalnog duhana oštetili državni proračun za više od 220.000 eura.

Uskok je podignuo optužnicu protiv 14 osumnjičenih koje se tereti da su preprodajom 1,9 tona ilegalog duhana oštetili državni proraćuna za više od 220 tisuća eura

Pročitajte i ovo Kim Jong Un i Vladimir Putin Kim Jong Un ide u Rusiju Putin na korak do sporazuma od kojeg strahuje svijet: Moskva i Pjongjang kuju pakleni plan

Tužiteljstvo je izvijestilo da su prvookrivljeni i drugookrivljeni, od 25. siječnja do 19. listopada 2022. u Osijeku i drugim mjestima u Hrvatskoj, okupili i povezali u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi kontinuirane nabave, prijevoza, skladištenja, skrivanja i daljnje preprodaje velikih količina duhana neoznačenog markicama Ministarstva financija RH.

Uskok je precizirao da je prvookrivljeni nabavljao veće količine duhana kojeg je skladištio u svojoj kući u Lipovcu, dok su ostali članovi skupine skrivali i preuzimali duhan te djelomično financirali njegovu nabavu, ali i pronalazili kupce te dogovarali kontinuiranu isporuku duhana radi daljnje preprodaje.

Pročitajte i ovo Žrtve potresa u Maroku katastrofa u Maroku Očajni otac: "Sin je otišao u kuhinju po nož dok smo večerali. Poginuo je"

Tužiteljstvo ističe da su okrivljenici pribavili 1931 kilogram neoznačenog duhana, čime su oštetili državi proračun na ime neplaćenih trošarina za 220.443 eura te pribavili protupravnu imovinsku korist.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene