Dječak kojeg je u nedjelju u zgradi u Zagrebu prignječilo dizalo oporavlja se u KBC-u Rebro. U stabilnom je stanju, ali je teško ozlijeđen. Policija istražuje okolnosti koje su dovele do tragedije.

Galerija


Teško ozlijeđeni dječak kojega je u nedjelju u zgradi u Zagrebu prignječilo dizalo oporavlja se u KBC-u Rebro. Smješten je na intenzivnom odjelu i priključen na respirator, a magnetska je rezonanca pokazala da nema teže ozljede glave, no ima težu povredu pluća i jetre, doznaje Jutarnji list.

Vezani članci Tomislav Fiket, seizmolog Seizmolog Fiket o širenju rupa na Banovini i mogućnosti novih jačih potresa: ''Nadamo se da ih neće biti, ali i to bi se moglo dogoditi" Uteg pao na lift tijekom potresa u Zagrebu Fotografije iz Zagreba pokazuju zašto ne biste smjeli biti u liftu tijekom potresa

Zagrebačka policija još istražuje okolnosti tragedije, a istražuje se i odgovornost servisera koji je dizalo posljednji put provjerio dva dana prije nesreće.

Serviser pregledao dizalo dva dana prije nesreće

''O nesreći nemam nikakvih saznanja. Mogu samo reći da je dizalo obnovljeno prije dvije godine, redovito se obavljaju mjesečni kontrolni servisi, a posljednji je bio 4. prosinca'', rekla je predstavnica suvlasnika zgrade u kojoj se dogodila nesreća.

Dječak se prije nesreće igrao na stubištu na četvrtom katu i u jednom trenutku pozvao dizalo. Otvorio je vrata, ušao i pritisnuo dugme za dolje, a gornja strana dizala, koje se kretalo, zahvatila su ga i počela vući kada je, navodno, pokušao otvoriti vrata dizala, doznaje Jutarnji. Vatrogasci su ga spasili u svega tri minute.

''Tu smo, izdrži''

''U stubištu se čula vriska, puno glasova i dozivanje upomoć. Muški je glas, ne znam je li to bio dječakov tata ili susjed, vikao: 'Tu smo, izdrži, sad ćemo te izvući'. I dječji ženski glas je neutješno plakao. Mislim da dječak nikoga više nije čuo. Zamislite samo koliku je bol trpio'', ispričala je za Jutarnji jedna susjeda. Druga je sustanarka ispričala da su vatrogascima i jednom policajcu koji je bio uz dječaka klecala koljena.

Iz Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva kažu da je riječ o dizalu starom 90 godina, da je zadnji redoviti mjesečni servis bio u studenom, kao i da je redoviti godišnji pregled obavljen krajem kolovoza.