Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA PANTOVČAKU

Održan sastanak Predsjednice, premijera i predsjednika Sabora, teme - unutarnje i vanjskopolitičke

Gordan Jandroković, Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Jandroković, Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Gordan Jandroković, Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Završen je sastanak predsjednice, premijera i predsjednika Sabora u predsjedničinom Uredu na Pantovčaku. Iako je javnost bila itekako zainteresirana za sastanak državnog vrha, sve što su podijelili ova je fotografija i kratko priopćenje.

Predsjednici države, Vlade i Sabora održali su u četvrtak navečer na Pantovčaku sastanak na kojem su razgovarali o redovitim unutarnjim i vanjskopolitičkim temama.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

"U Uredu predsjednice Republike Hrvatske u četvrtak navečer sastali su se predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i razgovarali o redovitim unutarnjim i vanjskopolitičkim temama", priopćeno je iz Ureda predsjednice RH.

Mnoga pitanja na dnevnom redu

Podsjećamo, tijekom poslijepodneva je na Pantovčaku počeo sastanak predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, javlja reporter Nove TV Mislav Bago.

Trojac redovito održava zajedničke sastanke na kojima razgovaraju o temama koje su u ustavnim ingerencijama i Predsjednice i Vlade.

Osim aktualnosti, između kojih je i skori dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, državni vrh trebao bi se konačno dogovoriti koje borbene avione Hrvatska kupuje.

Isto tako, državni vrh trebao bi početi razgovore i o redovitoj rotaciji veleposlanika. Ove godine Hrvatska će poslati 31 novog veleposlanika, najviše do sada u jednoj godini.

Za Dnevnik Nove TV s Pantovčaka se javio reporter Mislav Bago. "Oni moraju večeras uskladiti zajedničku politiku RH, to su radili njihovi prethodnici, tako moraju i oni. Ovo je zapravo prilika premijeru Plankoviću i predsjedniku Sabora Jandrokoviću da doznaju o kojim će se detaljima razgovarati prilikom posjeta Aleksandra Vučića Zagrebu. Može se doznati da su to teme koje stoje otvorenima već dva desetljeća u odnosima Hrvatske i Srbije - pitanje nestalih, pitanje uređenja granice na istoku Hrvatske, pitanje povratka kulturnog blaga,koje se odvija sporo, ali i problem koncesije.

Štogod dogovori Predsjednica sa srbijanskim predsjednikom, morat će provesti hrvatska Vlada.

Pred njima i konačna odluka koju eskadrilu vojnih zrakoplova će kupiti RH. Na stolu je ponuda Izraelaca, ali i Šveđana. I jedna i druga strana lobiraju i kod Predsjednice i kod Vlade. Godine 2020. Hrvatska mora imati novu eskadrilu zrakoplova - za kupovinu 12 zrakoplova predviđeno je pola milijarde eura. Ta se odluka odgađa već nekoliko tjedana, premijer je tražio kratki time-out da pomno analizira sve ponude.

Hrvatska mora, također, riješiti i pitanje rotacije veleposlanika - ove godine treba biti zamijenjen 31 veleposlanik diljem svijeta, to je najveća rotacija u RH u zadnjih 20 godina."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene